30/3/09

It's not just a name...




Ειχα να αντιπαρατεθω για θεματα περι πατριδος πολυ καιρο...
Η τελευταια ηταν με την καλη μου την Daria που ειχε κανει μια αναρτηση και ελεγε πανω κατω οτι θεωρουσε την πατριδα μια πιο αφηρημενη εννοια ενω εγω
ειχα τελειως διαφορετικη αποψη..
Ηταν ενας καλος διαλογος με επιπεδο και επιχειρηματα που μπορει να μην επεισε ο ενας τον αλλο για το ορθο της αποψης του αλλα κερδισαμε την αλληλοεκτιμηση .
Παλι καλα που εχω γραψει την αποψη μου περι ρατσισμου και ξενοφοβιας παλιοτερα...
Γιατι με αυτα που θα γραψω σημερα αν δεν ειχαν προηγηθει αυτες οι αναρτησεις καποιοι θα σπευδανε να με χαρακτηρησουν
ρατσιστη η εθνικιστη...
Πραγμα που απεχει κατα πολυ απο την πραγματικοτητα...
Εχω αποδειξει οτι δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με κανενα μεταναστη που ζει νομιμα στην χωρα μου και και εχω στηριξει ανθρωπους που
βαλλονται κατα καιρο απο την ηλιθια ρατσιστικη διαθεση ορισμενων.
Αλλα το οτι δεν διακατεχομαι απο κανενα ειδος ξενοφοβιας δεν αναιρει το οτι ειμαι περηφανος για το οτι ειμαι Ελληνας και οτι αγαπαω την χωρα μου και την ιστορια της.
Αυτα για να ξεκαθαρισουμε ορισμενα πραγματα αν και οι πιο πολλοι πια ξερουν τον τροπο που σκεφτομαι...
Πριν λιγες ημερες λοιπον μια φιλη μου πηγε ταξιδακι με καποια μη κυβερνητικη οργανωση μαζι με καποια αλλα παιδια απο διαφορες χωρες των Βαλκανιων,
Οταν γυρισε αρχισε να περιγραφει στο blog της πως περασε και κατα την διαρκεια του ταξιδιου της...
Η διηγησεις ηταν οπως παντα απολαυστικες μεχρι που διαβασα ενα κομματι στο κειμενο της και κολλησα..
Το αντιγραφω αυτουσιο...
(Ένα άλλο ζήτημα ήταν εκείνο της Μακεδονίας. Τα παιδιά που καταγόταν από την FYROM Μακεδονία, η Μαργαρέτα και η Ανέσκα, όταν έλεγαν την χώρα τους δεν έλεγαν FYROM Μακεδονία αλλά σκέτο Μακεδονία. Μια μέρα, λοιπόν, τις ρώτησα για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και εκείνες μου απάντησαν: «It’s just a name».)
Το προσπερναγα αλλα γυρναγα και το ξανακοιταγα και δεν μπορουσα να το παω κατω ..
Ε οχι και «It’s just a name»...
Δεν σχολιασα γιατι δεν ηθελα να βαλω την φιλη μου στο τριπακι να απανταει για μια αποψη που στην τελικη δεν ειναι και δικη της...
Αλλα με εκπληξη ειδα οτι κανεις δεν το σχολιασε...
Ακομα και καποιοι που σχολιαζουν εκει, και το παιζουν και καλα πατριωτες σε αλλα blog...
Ετσι αρχισα και εκνευριζομουνα ...
Μπορει τα κοριτσακια να ηταν συμπαθεστατα αλλα το ολο ζητημα δεν ειναι τοσο αφελη απλο...
Αυτες οντως σαν ατομα μπορει να μην διεκδικουν τιποτα αλλα το ζητημα τους ονοματος δεν ειναι απλως μια διαφορα περι ιστορικων γεγονοτων
και συμβολων...
Αν και για τα συμβολα αμφιβαλλω αν οι αυτοαποκαλουμενοι "Μακεδονες "εχουν ιδεα τι συμβολιζει το αστερι της Βεργινας ..
Οι κοπελες μπορει να μην διεκδικουν, αλλα η κυβερνηση τους ασκει μια πολιτικη αλυτρωτισμου και εδαφικων διεκδικησεων, και το κανουν με παραχαραξη της ιστοριας
και κλεβοντας την εθνικη και ιστορικη μας κληρονομια.
Δεν ειναι μονο ενα ονομα φιλοι μου ...
Ξερετε οτι υπαρχει χαρτης των Σκοπιων που παρουσιαζει το Ελληνικο τμημα της Μακεδονιας που κατοικουν 2,5 εκατομμυρια Ελληνες πολιτες που θεωρουν τους εαυτους Μακεδονες απο αρχαιοτατων χρονων ως κατεχομενη περιοχη?
Οι ανθρωποι καλλιεργουν το δογμα της <<Μεγαλης Μακεδονιας>> το οποιο μαλιστα διδασκουν και στα σχολεια , που λεει οτι ενα μερος της ειναι τα Σκοπια και τα λοιπα κομματια ειναι υπο Ελληνικη,Βουλγαρικη και Αλβανικη κατοχη,αφηνοντας κιολας ανοιχτο το ενδεχομενο διεκδικησης.

Και αφου ειναι μονο ενα ονοματακι και εμεις ειμαστε οι εθνικιστες , γιατι πριν λιγους μηνες βγαλανε Ελληνικες σημαιες με αγκυλωτους σταυρους αντι του χριστιανικου και τις κρεμασαν σε κεντρικα σημεια της πρωτευουσας τους?
Μηπως αυτοι ειναι πιο επικινδυνα εθνικιστες απο εμας?
Η ηταν αλλης εθνικοτητας αυτοι που επιτεθηκαν κατα της Ελληνικης Διπλωματικης αποστολης ενω η αστυνομια τους εκανε τα στραβα ματια?
Και αυτο που μου την δινει αφανταστα ειναι οτι εκει υπαρχουν παρα πολλες ελληνικες επιχειρησεις που συμβαλλουν στην αναπτυξη της οικονομιας τους.
Πολυ το χρημα γαρ!
Και μπροστα στο χρημα οι μεγαλοεπιχειρηματιες μας δεν βαζουν τιποτα αλλο!
Και επειδη διαβασα οτι εν λογω κοπελες ειπαν οτι η εποχη του Μεγαλου Αλεξανδρου ειναι πολλα χρονια πριν και ηταν αλλιως τα πραγματα τοτε , θα μπορουσα να γεμισω μια σελιδα με επιχειρηματα και αποδειξεις σχετικα με το αυταποδεικτο.
Δεν θα το κανω ομως και δεν θα γεμισω το κειμενο αυτο με παραπομες σε ιστορικα κειμενα και ντοκουμεντα!
Θα αναφερω ενδεικτικα οτι ο Ηροδοτος ο πατερας της ιστοριας αναφερει ξεκαθαρα οτι οι Μακεδονες ηταν Ελληνες(Ηροδοτου ιστορια Α'56,Η'43)
Ολα τα ευρηματα στο Διον ,στην Πελλα,στη Βεργινα,στη Σινδο,στην Αιανη ειναι ολα Ελληνικα!Αρχιτεκτονικη ,ρυθμοι,γλυπτικη, κτλ,κτλ.

Και απο πιο συγχρονα δειτε εδω δηλωση του 92 του τοτε ηγετη τους Κιρο Γκλιγκοροφ οτι ειναι Σλαβοι που ηρθαν στην περιοχη τον 6 μ.Χ αιωνα και ουδεμια σχεση εχουν με το Μεγα Αλεξανδρο ....
Αυτα οπως ειπα ειναι λιγα απο τα πολλα που μπορω να καθομαι να γραψω...
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν ειναι απλα ενα θεμα ονοματος..
Ειναι ενα θεμα κλοπης...
Κλοπης ιστοριας και κληρονομιας...
Και εμενα αυτο με ενοχλει και αρνουμαι να το αντιμετωπισω με ελαφροτητα.
Ακομα και αν ειμαι ο τυπος που θα ψηφιζε για μεγαλυτερο Ελληνα αναμεσα στους 10 που εχουν βγει τον επιστημονα Παπανικολαου
Ακομα και αν ειμαι ο τυπος που αν επρεπε αναγκαστικα να διαλεξω αναμεσα σε δυο ανθρωπους του πολεμου οπως ηταν ο Κολοκοτρωνης και ο Μεγας Αλεξανδρος θα ψηφιζα τον πρωτο γιατι πολεμησε για το ιδανικο της ελευθεριας και οχι του επεκτατισμου.
Ακομα και αν ειμαι αυτος ο τυπος ...δεν μπορω να πω "Oh it's just a name" και να το αψηφησω,
γιατι πολυ απλα δεν ειναι μονο αυτο..

35 σχόλια:

ria είπε...

καλό μήνα!

εμείς όλα αυτά τα ξέρουμε, το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε με λογικά επιχειρήματα να πείσουμε αυτούς που έχουν συμφέροντα κάθε είδους στην ύπαρξη αυτού του κρατιδίου.

αυτό που με ξενίζει, είναι οι έλληνες επιχειρηματίες που για το κέρδος διατηρούν την οικονομία στα σκόπια. αν κλείνανε ή αν απειλούσαν με κλεισιμο των επιχειρήσεών τους στο κρατίδιο αυτό για να πιέσουντ την κυβέρνηση του γκρουέφσκι, θα αλλάζανε τα πράγματα, θέλω να πιστεύω!

Ianos είπε...

ria μου καλο σου μηνα επισης...
Μπορει να τα ξερεις εσυ ,να τα ξερω εγω αλλα απο οτι καταλαβα δεν τα ξερει ετσι πολυς κοσμος.
Μερικοι το βλεπουν οπως τα πεθερικα που τσακωνονται για το ονομα του νεογεννητου...
Και αγνοουν το τι κρυβεται απο πισω.
Οσο για το οτι δεν πειθουμε πια παροτι εχουμε δικιο ειναι καθαρα θεμα οτι υποτιμησαν οι "ικανοι"πολιτικοι μας το θεμα.
Και ας μην μιλησουμε για την διπλωματια μας που παει απο το κακο στο χειροτερο...
Για τις επιχειρησεις το εγραψα και εγω οτι με εξοργιζει και το ωραιο ξερεις πιο ειναι?
Οτι ανοιγανε οσο και καλα τους καναμε εμπαργκο.
Αυτη την στιγμη λειτουργουν γυρω στις 211 Ελληνικες επιχειρησεις εκει αν δεν κανω λαθος..
Και αντε λες ο ιδιωτης οπως η Αθηναικη ζυθοποιια , ο Νικας ,τα τσιμεντα Τιταν κτλ λειτουργουν με μονο κινητρο το κερδος οποτε δεκαρα δεν δινουν αν λειτουργουν εναντια στο εθνικο συμφερον.
Αλλα πες μου τι να σκεφτω οταν βλεπω οτι την μεγαλυτερη επενδυση εχει κανει ο ΟΤΕ η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ???
Εχω αρχισει και μπερδευομαι μαλλον εμεις σαν κρατος ειμαστε χορηγοι και συντηρουμε κατι τυπους σαν τον Γκρουεφσκι και την κυβερνηση του.
Αν αυτο δεν ειναι παραλογο τοτε πιο ειναι???

ΞΕΝΗ είπε...

Hello,
Exw parapono. Giati den egrapses oti afto pou anafereis to egrapsa egw.Den einai da kai mistiko.
Simofw me osa les. Yparxoyn poloi ethnikistes ekei. Opos yparxoun arketoi kai edw pou tha esfazan opoion kseno an borousan (afto exei simfbei kai to kseroume kai oi duo). Apo kei kai pera omos ti boreis na peis se enan lao pou opos egrapses mathainoun apo ta genofasia tous oti i makedonia den einai elliniki. Ton eafto mu ton xaraktirizw anistorito. Sto sxoleio i istoria pu kaname itan gia kalamata. Tora pu diavazw moni mu, kati arxizw na katalvainw... .Kai ayta pou katalavainw polles fores den me kanun na aistanomai kai poli perifani...
A... kai tin epomeni fora pou tha exeis kati na grapseis gia diki mu anartisi kanto. Den tha sou kanw kako oute tha afisw kai kanenan allon.
Filia

Ianos είπε...

Μικρη μου ξενη ...
Πρωτον το να μην σε αναφερω δεν το εκανα για μενα αλλα για σενα και στο εξηγησα ...
Δευτερον οπως σου ειπα και κατ ιδιαν εμενα με ενοχλησε οτι το θεωρησατε κατι ασημαντο ενω σαν θεμα δεν ειναι ετσι.
Και εσυ που εκπροσωπουσες εμας εκεινη την στιγμη δεν αντιπαρατεθηκες .
Γιατι δεν δοκιμαζες να τις λες Σκοπιανες αφου ηταν μονο ενα ονοματακι δεν θα της ενοχλουσε. Παω στοιχημα οτι θα στο κανανε αυτες θεμα μετα.
Εθνικιστες υπαρχουν σε ολα τα κρατη της γης αλλα αλλο εθνικιστης αλλο ιστορικος απατεωνας.
Για την ιστορια που διαβαζεις και μερικες φορες δεν νιωθεις και τοσο περηφανη ,υπαρχουν ιστορικα βιβλια και βιβλια.
Μην ξεχνας οτιπροσφατα μια ιστορικος εγραψε βιβλιο ιστοριας για τα σχολεια που αποσυρθηκε , το οποιο ελεγε οτι στο λιμανι της Σμυρνης εγινε συνωστισμος.
Υπαρχουν εγκυρα και διεθνως αναγνωρισμενα ιστορικα κειμενα που μπορεις να διαβασεις και τοτε θα δεις οτι μαλλον οι λογοι που πρεπει να εισαι περηφανη για την ιστορια της χωρας σου σου ειναι χιλιαδες!!!
Αντε πολλα φιλια!!!

Zombie@blood είπε...

Εγω αυτο που δε μπορω να καταλαβω, και δε το σχολιασα στο μπλογκ της, ειναι γιατι καποιος που θεωρειται αδικημενος απο τη χωρα του (και στην προκειμενη την Ελλαδα) δεν αντιπαρατεθηκε σε κατι παρακατιανους (συγχωρηστε μου την εκφραση) που ξαφνικα θελησαν να διεκδικησουν εναν ιστορικο τοπο σαν την Μακεδονια.. Πως μπορει ενας τετοιος ανθρωπος να θεωρειται αδικημενος απ την χωρα του οταν κι αυτος δε κανει το παραμικρο για να την υποστηριξει??

kleiw είπε...

Γειά σας κ πάλι,
Συμφωνώ κ επαυξάνω με τα γραφόμενά σας, αγαπητοί μου...
Δε θα πω πολλά... θα τονίσω μόνο πως αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος άνθρωπος χαρακτηρίζεται από σύγχιση ταυτότητας κ αμφιταλαντεύεται μεταξύ υποτιθέμενων ιδεολογιών... ή πολύ ανίδεος είναι ή απλά φερέφωνο κάποιων!!... (τα είχα γράψει κ παλιότερα, σχολιάζοντας ένα δακρύβρεχτο κείμενο στο blog που αναφέρετε κ η blogger τα έσβησε χωρίς δεύτερη σκέψη)
Λοιπον, πριν σπεύσουν κάποιοι να με κατακρίνουν ως εθνικίστρια, θα πω το εξής: Δεν μπορείς να παίζεις κ να αγνοείς εθνικά θέματα, πόσο μάλλον όταν δηλώνεις ότι προέρχεσαι από μία ακόμη χαμένη Πατρίδα!!

Υ.Γ. 1.Δεν έχω κάτι προσωπικό με τη blogger, δεν την ξέρω, αλλά με ενοχλεί να δηλώνει κάποιος "ξένος" κ να αυτοχαρακτηρίζεται αδικημένος στη χώρα του. Προφανώς, είτε ανιστόρητος είναι, είτε πραγματικά ξένος καλυμμένος με το πέπλο του Ομογενή... (Ξέρω καλά τι λέω!!)
Υ.Γ. 2. Όσον αφορά τα προγράμματα αυτά να έχετε υπ'όψιν πως απλά χρησιμοποιούν κάποια παιδάκια στο όνομα των διασυνοριακών συνεργασιών για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς... Ο νοών νοείτο!!
Χαιρετώ...

ΞΕΝΗ είπε...

Pros Kleiw
Exw mia aporeia gia pes mas kai emas ti akrivws kseris kala pos les pio panw(Ξέρω καλά τι λέω!!). Afou ksereis esi kala pes na mathoume kai emeis kala kali mu. Oso gia to peplo pu les. Rota kai ton Iano pou me kserei prospika na sou pei ti eimai kai apo ti krivomai....

ΞΕΝΗ είπε...

Agapite Zobie
Proton kakws pou den sxoliases sto blog mu afou itheles kati na to peis as to eleges. Gia afto einai ta blog alloste....
Na sou ksekatharisw oti oi kopeles parakatianes den itankai opos egrapsa tipota diko mas den ithelan na diekdikisoun gia to mono pou kaname logo itan gia to onoma. A kai oso gia tin ypostiriksi pou les den aistanthika oti i xora mu kindineve ekei mesa. An to eixa aistantei tha eixa antidrasei.
Egina katanoiti;

Zombie@blood είπε...

Καλη μου Ξενη
αυτη η "αθωοτητα" των κοπελων που δεν ηθελαν τιποτα ειναι λιγο εκνευριστικη δε νομιζεις? Αφου δεν ηθελαν τιποτα οπως λες, γιατι δε κρατουσαν το ωραιοτατο ονοματακι τους, Σκοπια?? Αυτο δεν το αναρωτηθηκες? Γιατι να πουν Μακεδονια και να μην Ρουμανια?? Τις ρωτησες κατι απο ολα αυτα?

Υ.Γ. Οσο για τον ορο "παρακατιανοι" ζηταω συγγνωμη εκ των προτερων στο πρωτο σχολιο μου! Δεν τις ξερω τις κοπελες, απλα υποψιαζομαι. Και ναι η χωρα μας κινδυνευει ακομα και απο τετοιες αθωες συζητησεις.

Υ.Γ 2 Και δεν σχολιασα στο blog σου, γιατι δε ετυχε. Δεν ειχα να φοβηθω τιποτα, μη νομιζεις. Απλα χρειαζεται χρονο και γι' αυτο, κατι που δε διεθετα τις προηγουμενες μερες. Και στο αποδεικνυω με το οτι αυτη τη φορα ειπα την αποψη μου στην αναρτηση σου!!

Daria είπε...

Μια παρέμβαση μόνον.
Σκόπια είναι το όνομα της πρωτεύουσας που σαν ομόσπονδο κράτος της πρώην Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έφερε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας από το 1945 που ο Τίτο τη Γιουγκοσλαβία σαν ομοσπονδία κρατών. Μέχρι τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του '90 κανείς δεν είχε θίξει το θέμα. Από τη μεριά της Ελλάδας εννοώ.
Το αναφέρω απλά γιατί αυτή τη στιγμή σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν τουλάχιστον δύο γενιές κατοίκων της (για να μην πω τρεις) που μεγάλωσαν ξέροντας πως είναι κάτοικοι μιας χώρας που λέγεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας", όνομα για το οποίο κανείς δεν είχε φέρει αντίρρηση από το 1945. Εγώ που είμαι μεγαλύτερη θυμάμαι να αναφέρεται μ' αυτό το όνομα στα βιβλία της γεωγραφίας μου, ακόμα και επί χούντας που πήγα δημοτικό.
Είναι λοιπόν περισσότερο πολύπλοκο το θέμα απ' ότι φαίνεται και σε μένα Zombie δεν φαίνεται καθόλου παράξενο οι κοπελίτσες των 20-25 χρόνων να μην καταλαβαίνουν γιατί πρέπει ν' αλλάξει όνομα η χώρα τους.
Πρόσεχε, δεν λέω πως νομίζω οτι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Απλά μπαίνω στη θέση τους και προσπαθώ να καταλάβω πως μπορεί να τα βλέπουν.

Ianos είπε...

kleiw...
Kαλησπερα!!!
Κοιτα εγω την"ξενη " την ξερω προσωπικα και σε διαβεβαιω οτι ειναι ενα πολυ καλο και αξιολογο παιδι...
Εκει που συμφωνω ειναι οτι μερικες φορες την παρασυρουν τα βιωματα της και εχει μια ισοπεδωτικη λογικη.
Και πανω σε αυτο θελω να σου επισημανω οτι υπαρχουν πολλοι καλοθελητες για να την επαινεσουν οταν το κανει και κανεις για να της πει οτι μερικα πραγματα δεν ειναι ετσι.
Εγω οπως δεν θα μπορουσα να αφησω κανενα να της στερησει το οποιοδηποτε δικαιωμα της.(Και ημουνα απο τους πρωτους που την στηριξαν και το ξερει) ετσι δεν θα αφησω και μια κατα την γνωμη μου λαθος αποψη της σε ενα εθνικο ζητημα αναπαντητη.
Εγω ξερεις ειμαι της αποψης οτι δεν στηριζεις καποιον συμφωνωντας παντα μαζι του.
Kαι ας μην αρεσει αυτο...
Γιαυτο που μου λες για τα προγραμματα δεν ξερω και δεν μπορω να εχω αποψη .
Θα το κοιταξω ομως ...
Αντε καλησπερες....και την επομενη φορα να μιλησουμε για πιο ομορφα θεματα!:-))

Ianos είπε...

Daria μου!!!!
Καταρχας περαστικα για τον πατερα σου...
Ευχομαι να ειναι καλα τωρα..
Τωρα πανω σε αυτο που λες ..
1)Η Ελλαδα σαν χωρα δεν ειχε αναγνωρισει ποτε την "Ομοσπονδιακη Δημοκρατια της Μακεδονιας" γιατι δεν ηταν κρατος!!! Παντα η χωρα επικοινωνουσε με τον εκπροσωπο της Γιουγκοσλαβιας.
2)Για την Ελλαδα δεν υφισταται Μακεδονικο κρατος και υπαρχουν επισημες δηλωσεις του Κ.Καραμανλη σε συναντησεις του με τον Τιτο.
3)Οσο για τις μεταπολεμικες κυβερνησεις που αντεδρασαν λιγο σε αυτο μην ξεχνας οτι υπηρξε ενας εμφυλιος που ο καθενας για τους λογους του ηθελε κατι απο τον Τιτο. Η μεν το κλεισιμο των συνορων η δε τα εφοδια και τις βασεις ανεφοδιασμου.
Αυτο εκμεταλευθηκε ο Τιτο και ασκουσε πιεσεις και στις 2 παραταξεις.
Αλλα οι μεταγενεστερες κυβερνησεις οπως ειπα και παραπανω αντεδρασαν.
Μαλιστα οποτε επιχειρηθηκε να χρησιμοποιηθει η λεξη Μακεδονικος η Μακεδονια υπηρξε αντιδραση απο την Ελληνικη πλευρα.
Υπαρχει και αναλογη συνθηκη επικοινωνιας το 1959.
Αυτα τα ολιγα....
Πολλα φιλιαααααααα
:_-))

Daria είπε...

Πάντως εγώ στο σχολείο Ιανέ μου, από τα επίσημα βιβλία του ΟΕΔΒ και το στόμα των δασκάλων μου, έμαθα πως η Γιουγκοσλαβία αποτελείτο από τη δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τη δημοκρατία της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, του Μαυροβουνίου, μια που δεν θυμάμαι και τη δημοκρατία της Μακεδονίας.
Έτσι λεγόταν και ομόσπονδο κρατίδιο σημαίνει πως έχει μια αυτονομία, δικό του όνομα και κάποιου είδους κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του κράτους - ομπρέλα στο οποίο ανήκει. θέλουν να κρατήσουν το όνομα που είχαν τόσα χρόνια όπως το κράτησαν και τα υπόλοιπα κρατίδια της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οι υπερβολές τους περί Μεγαλέξανδρου και παρουσίας τους στην περιοχή για εκατομμύρια χρόνια είναι στα πλαίσια της προσπάθειας για σφυρηλάτηση εθνικής συνείδησης όπως κάνανε όλοι οι λαοί μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Λένε ανιστόρητες μαλακίες, (όλοι ξέρουν και οι ίδιοι κατά βάθος πως είναι Σλάβοι και το πότε έφτασαν οι Σλάβοι στην περιοχή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο), οι οποίες περνάνε γιατί ο κόσμος (αυτός που έχει μάθει για πατρίδα του μια χώρα που τη λένε Μακεδονία τα τελευταία 64 χρόνια) φοβάται. Και οι εθνικιστικές κορώνες πάντα συσπειρώνουν τους λαούς απέναντι σε -φανταστικούς κυρίως- κινδύνους και τους κάνουν να ξεχνάνε πιο εύκολα τα εσωτερικά τους προβλήματα και κυρίως εύκολα χειραγωγίσιμους.
Εμένα από την άλλη μου τη δίνουν οι εθνικιστικές κορώνες ένθεν και ένθεν των συνόρων. Κι όλα αυτά τα γράφω γιατί πιστεύω πως το πρώτο βήμα για να διαπραγματευτείς κάτι, είναι να καταλάβεις γιατί ο απέναντι έχει τη θέση που έχει. Όταν επιμένει ο καθένας στη θέση του αρνούμενος να κατανοήσει τη θέση του άλλου μόνον ο πόλενος σώζει. Και τότε σκέφτομαι "ποιος έχει συμφέρον από κάτι τέτοιο"; Αυτό είναι το θέμα.

Daria είπε...

Καλύτερα είναι ο πατέρας μου, ευχαριστώ. Ίσως ανησύχησα υπερβολικά αλλά φταίει η απόσταση και η ηλικία τους που χωρίς να είναι πολύ μεγάλη με τρομάζει όταν αρρωσταίνουν...

kapote-sth-bg είπε...

Αγαπητέ ιανέ,

διάβασα το πόστ σου τυχαία, και για να είμαι ειλικρινής, από κάποιο σημείο και μετά το προσπέρασα αδιάφορα, ίσως γιατί κατάλαβα από τις πρώτες παραγράφους τί ήθελες να πείς.

Μένω στο ότι αγαπάς την πατρίδα σου , και χίλια δίκαια έχεις.

Αυτή η πατρίδα πρώτα πρώτα δεν είναι τόσο παλιά όσο νομίζεις και το Ελληνικό κράτος, όπως το γνωρίζουμε , διαμορφώθηκε μόλις αυτό τον αιώνα. Αυτή η πατρίδα, δημιούργησε πρόσφυγες το 22 όπως στέλνοντας τους στο πουθενά και δέχτηκε πρόσφυγες Έλληνες διωγμένους από άλλες "πατρίδες" τους οποίους τους πέταξε στα σκουπίδια πολλές φορές.Να σου θυμίσω εδώ τους προσφυγικούς καταυλισμούς τα λεγόμενα προσφυγικά.

δημιούργησε οικονομικούς μετανάστες και τους έστειλε στη γερμανία στην αμερική στην αυστραλία. Είσαι υπερήφανος για τα παραπάνω?

Μήπως είσαι υπερήφανος, για την μεταχείριση των οικονομικών μεταναστών σήμερα?

Μήπως είσαι υπερήφανος για την εξωτερική πολιτική της χώρας? για την εσωτερική δεν το συζητώ.

Τώρα για το μακεδονικό, που έχει γίνει σούπα, προσωπικά ο ιμπεριαλιστής φίλιππος και Αλέξανδρος και οι όμοιοι του , με αφήνουν παντελώς αδιάφορο όπως όλοι οι ιμπεριαλιστές, μακεδόνες- ρωμαίοι- οθωμανοί-ισπανοί πορτογάλλοι-γάλλοι βρετανοί και οι σύγχρανοι και πιό "σοφτ" αμερικανοί. κλπ

Σου ζητώ συγνώμη που καταχράστηκα την φιλοξενία σου και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία να εκφράσω την άποψή μου.

kleiw είπε...

Καλησπέρα Ιανέ,
Είχα καιρό να μπω στο ενδιαφέρον blog σου κ λυπάμαι που έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα... Δεν μπορούσα όμως να μην το σχολιάσω, όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό!!
Έτσι για την ιστορία, η υποφαινόμενη γνωρίζει πολύ καλά τι εστί να είναι κάποιος Έλληνας "χαμένης Πατρίδας", έχοντας όλα τα βιώματα που προανέφερες... ΑΛΛΑ το γεγονός αυτό δεν μού επιτρέπει σε καμμία περίπτωση να παρασύρομαι κ να γελοιοποιούμαι, δίνοντας λανθασμένη εικόνα για μια ολόκληρη εθνική κοινότητα (ο καθένας/μιά μας εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του!)για τους εξής λόγους:
Πρώτον, οι Έλληνες, όπως κ οι πραγματικοί Έλληνες Ομογενείς είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι κ έχουμε το δικό μας τρόπο να διεκδικούμε τα δίκαια της Πατρίδας, στηρίζοντας όλα τα ανοικτά εθνικά μέτωπα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν χαρακτηρισμούς του τύπου "εθνικιστές"(η αρνητική χροιά της έννοιας αποβλέπει αλλού!)...
Δεύτερον, δεν περιμένουμε να μάς λυπηθεί κανένας "καλοθελητής", χρησιμοποιώντας ορισμένοι την ιδιαιτερότητά μας, αλλά αγωνιζόμαστε για ισοτιμία, πάντα με αξιοπρεπείς τρόπους...

Αναμένω την επόμενη ενδιαφέρουσα, όπως πάντα, ανάρτησή σου!! :-))

Υ.Γ. Λυπάμαι που χρησιμοποίησα το χώρο σου για δυσάρεστα σχόλια... ελπίζω στην κατανόησή σου!! Δε θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα...

Ianos είπε...

daria μου...
εγω δεν το διδαχθηκα ετσι και αν υπαρχει σε παλιοτερο βιβλιο ειναι τοσο λαθος οσοτο βιβλιο που εγραφε οτι στην Σμυρνη εγινε συνωστισμος.
Και επαναλαμβανω οτι ηταν θεμα των συνθηκων του εμφυλιου.
Απλα οι επομενες κυβερνησεις δεν αναγνωριζαν καν οτι υπηρχε σαν θεμα.
Κατα τα αλλα συμφωνουμε απολυτα , εγω λεω οτι σαν θεμα αποκταει αλλη σοβαροτητα οταν αρχιζουν αιτηματα για διεκδικισεις εδαφων η οταν αξιωνουν π.χ. να αλλαξουμε το ονομα του αεροδρομιου της Θεσσαλονικης και αλλα τετοια .
Εγω απλα ειπα οτι για μενα ειναι ενα θεμα που χρηζει απαντησεως οταν τιθεται απο τον οποινδηποτε Ελληνα γιατι υποκρυπτει παραλογες απαιτησεις απο την απεναντι πλευρα.
Οσο αφορα για τον πατερα σου σε νιωθω απολυτα ...
Και ο δικος μου στην ιδια ηλικια ειναι και μερικες φορες κατι ξαφνικες αδιαθεσιες με κοψοχολιαζουν...
Mην ανυσυχεις περαστικα θα ειναι ολα θα πανε καλα!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Μπονσουάρ...
1ον συγγνώμη που χάθηκα!
2ον Ιανέ...δε πολυσυμφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι και ότι δεν καταλαβαίνω από ποια μεριά τα λες αυτά. Εξ αυτού και κάθομαι να γράψω τη γνώμη μου!
Θα συμφωνήσω τελείως με τη Ντάρια. Η Ιστορία είναι για να διδασκόμαστε και όχι για να διεκδικούμε δάφνες. Και εξίσου περήφανη αισθάνομαι για την ιστορία των Κουβανών που εξεγέρθηκαν ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, την ιστορία των μαύρων ενάντια στο Απαρτχάιντ κ.ο.κ. Θέλω να πω πως ιστορία μου είναι η ιστορία όλης της ανθρωπότητας, σε όλα τα χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη! Διδάσκομαι από αυτή, οραματίζομαι με τη βοήθειά της και ακολουθώ τα μαθήματα που μου δίνει!
Αυτό είναι αυτό που θέλω να διεκδικώ ως διδαχή και κληρονομιά! Και τα "κράτη" φτιάχτηκαν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς. Ας μην περιμένουμε από αυτούς που επιλέγουν να δρουν μέσω αυτών να έχουν αντιεθνικιστική και δίκαιη αντιμετώπιση της ιστορίας.
Για πέστε μου, ασχέτως από το που τοποθετείται κανείς, τι μάθαμε για τον εμφύλιο, το δεύτερο αντάρτικο ή τα ιουλιανά στο σχολείο;
Προφανώς δεν είναι just a name. Παίζονται πολλά πράγματα πίσω από αυτό το όνομα και καλό είναι να μη τραβάμε και εμείς (οι λαοί) το σκοινί. Κουπί στη ίδια Γαλέρα μας βάζουν να τραβάμε!
Αυτά τα ταξίδια, σαν αυτό που πήγε η Ξένη, και οι επαφές με άλλους βαλκανικούς λαούς αποδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλαπλάσια από αυτά που θέλουν να μας πείσουν ότι μας χωρίζουν.
Και Zombie, πάλι καλά που πήρες πίσω το όρο "παρακατιανοί". Δεν υπάρχουν παρακατιανοί λαοί, ως λαοί δηλαδή. Ως μονάδες κάποιοι άνθρωποι, άντε να το δεχτώ...
Μη με στεναχωρείς και σε συμπαθώ!
Σορρυ για το πάπλωμα...
υ.γ.πάμε την Κυριακή στον Εθνικό κήπο για πικ-νικ; Πήγα και είναι τέλεια!

Zombie@blood είπε...

Γλυκο μου Μπαλονακι
μια διευκρινιση απλως. Τον χαρακτηρισμο "παρακατιανοι" δεν τον χρησιμοποιησα για τον Σκοπιανο λαο γενικα, αλλα ειδικα για τις δυο κοπελες που μιλανε για ενα ονομα απλα!
Και στην προκειμενη περιπτωση δε νομιζω να πηγαμε εμεις να διεκδικισουμε κατι, ακομα και δαφνες, αυτοι ηρθαν και διεκδιδουν.
Κι εγω ηδη συμφωνησει οτι σωστη ιστορια δεν διδασκεται στα σχολεια και πουθενα δεν ειπα οτι εγω ειμαι ειδικος επι του θεματος..
Και προτιμω να το αφησω εδω ως εχει το θεμα και να μην το συζητησω αλλο γιατι πραγματικα εχω αρχισει και αηδιαζομαι με ορισμενα πραγματα που ειδα..
Για την Κυριακη εγω δε θα μπορεσω να παρευρεθω αν και ακουγεται πολυ ωραιο σκηνικο. Αν μαζευτειτε παντως φατε και πιειτε και κατι για μενα!!
Πολλα φιλια

Ianos είπε...

kapote sth bg...
καταρχας καλως ορισες εστω και τυχαια ...
Το οτι δεν εχεις ξαναδιαβασει φαινεται απο το οτι με ρωτας πραγματα για τα οποια εχω εκφρασει αποψη και εχω αντιπαρατεθει στο παρελθον(μεταναστευτικο , εξωτερικη πολιτικη), Η αποψη μου ειναι καταχωρημενη εκει και στο κειμενο και στα σχολια. (βλεπε "ρατσισμος ειναι ο πολιτισμος των ηλιθιων").
Τωρα το οτι αγαπαω την πατριδα για μενα ειναι κατι το απολυτα λογικο και δεν προκειται να απολογηθω για αυτο. Αλλα πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι απο οπου και αν ειναι αισθανονται περηφανοι για την χωρα τους και μονο εδω στην Ελλαδα πρεπει να το αιτιολογησω κιολας.(δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα εδω, μιλαω γενικα). Τωρα εσυ μου αναφερεις το ποτε συγκροτηθηκαμε σαν κρατος με αυτη την γεωγραφικη συνθεση εγω μιλαω γενικα για τον ΕΛληνικο πολιτισμο που υπαρχει απο αρχαιοτατων χρονων.
Σιγουρα υπαρχουν μελανα σημεια στην ιστορια μας οπως σε ολους τους λαους αλλα υπαρχουν παρα πολλα για τα οποια πρεπει να εισαι περηφανος .Αν τωρα εσυ βλεπεις μονο τα αρνητικα και ξεχνας τα θετικα επετρεψε μου να μην ασπαστω την αποψη αυτη.
Και εγω μαζι σου για τον επεκτατισμο και το αναφερω σχετικα στην τελευταια παραγραφο που μπορει να μην διαβασες αλλα στο συγκεκριμενο θεμα δεν θα προτατευσεις την ιστορια και την πατριδα σου οταν καποιος εχει ως μονιμο στρατηγικο σχεδιο να παρει ενα κομματι της?
Αλλοι ειναι αυτοι που προσπαθουν να επεκταθουν και να κλεψουν σε αυτο το θεμα με τις πλατες και την ανοχη των Η.Π.Α οχι εμεις.
Αυτα τα λιγα χαρηκα που τα ειπαμε και δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη για τιποτα .
Το blog μου ειναι ανοιχτο να πεις την αποψη σου η οποια θα ειναι παντα σεβαστη ασχετα αν διαφωνει η συμφωνει με την δικη μου.
Ετσι και αλλιως η απολυτη συμφωνια ειναι ανιαρη .Ετσι δεν ειναι???
Πολλες καλησπερες...

Ianos είπε...

μπαλονιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
μουυυυυυυυυυυυ............
Καταρχας που εισαι και σε εχω επικυρηξει με γενναια αμοιβη ???
Οσο για το θεμα μου αρεσει που ολοι ξερετε πως το ειπα ολοι συμφωνητε οτι δεν ειναι ενα απλο θεμα αλλα μου την λετε εντος εισαγωγικων για τις κοπελες .
ΒΡΕ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ απλα δανειστηκα την στιχομυθια και ειπα την αποψη μου η οποια ειναι καθαρη και ξαστερη και πιστεψε με μπορω να την τεκμηριωσω απολυτα.
και αφου μου λες οτι συμφωνεις απολυτα με την daria εγω δεν λεω τιποτα παραπανω απο αυτο που λεει και αυτη στο παρακατω κομματι.
{Λένε ανιστόρητες μαλακίες, (όλοι ξέρουν και οι ίδιοι κατά βάθος πως είναι Σλάβοι και το πότε έφτασαν οι Σλάβοι στην περιοχή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο)}
Απο εκει και περα το να μπλεκουμαι σε αυτο το θεμα ρατσισμους ,μεταναστες κτλ κτλ ειναι ασχετο .
ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ O ZOMBIE ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ????
Αν ειναι δυνατον...
Δεν το λεω για σενα γλυκια μου αυτο αλλα ετσι εχει παρουσιαστει ο φιλος μας λιγο πολυ και αυτο ειναι επιεικως αστειο...
ΦΙλιααααααααααααααααααααααααααα....

κόκκινο μπαλόνι είπε...

εγώ πάντως διέκρινα και από τους δυο σας μία επίθεση στην Ξένη που όχι απλά δεν τη άξιζε (γιατί την ξέρουμε και ξέρουμε τι άτομο είναι) αλλά γιατί δεν έγραψε καθόλου αυτά που παρουσιάζετε! Δεν τα κατάλαβα έτσι. Αυτά τα "αγαπάω την πατρίδα μου" και "είμαι περήφανος για την πατρίδα μου" έτσι γενικόλογα δεν τα καταλαβαίνω επίσης. Αυτό είπα στο σχόλιό μου. Αγαπώ συγκεκριμένα πράγματα, αισθάνομαι περήφανη για συγκεκριμένα πράγματα. Η πατρίδα δεν είναι άνθρωπος, που να τον αγαπάς με τα στραβά και τα καλά του! Έχει ιστορία, ιστορία λαών, που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από άλλους λαούς. Και καθεμία/καθένας, δηλώνοντας εθνικότητα κάπου στο εξωτερικό, γίνεται πρεσβευτής της χώρας του. Αλλά φέρει την άποψή της/του.
Δεν είπα ότι κατηγορείς τα κορίτσια (όχι κοριτσάκια...τα υποκοριστικά σ'αυτές τις συζητήσεις μοιάζουν να μειώνουν τους ανθρώπους), αλλά η Ντάρια σου είπε και το άλλο : "το πρώτο βήμα για να διαπραγματευτείς κάτι, είναι να καταλάβεις γιατί ο απέναντι έχει τη θέση που έχει".
Οι άνθρωποι εκεί, εδω και πολλές γενιές λέγονται Μακεδόνες...και είναι...μέρος μιας μεγάλης Μακεδονίας...γιατί και ο Αλέξανδρος πόλεμο έκανε για να γίνει βασιλιάς της Ελλάδας...και ως βασιλιάς είχε τον Αριστοτέλη, το "μεγάλο όνομα" της εποχής. Ή μήπως αν ο Αριστοτέλης ήταν Φοινικικής καταγωγής και παρόλα αυτά το "μεγάλο όνομα", δεν θα τον είχε και πάλι δάσκαλο ο Αλέξανδρος; Μας κατέκτησε, όπως και όλη την Ασία...προφανώς λόγω μεγάλης ανάπτυξης του ελληνικού (Αθηναϊκού) πολιτισμού (λόγω Δημοκρατίας)επηρέασε πολλούς και έτσι έχουμε μετά τα κλασσικές αρχαιότητες τις ελληνιστικές αρχαιότητες και μετά τις ρωμαϊκές π, που τους μοιάζουν. Εννοείται...αλλά δεν αποκαλούμε ότι βλέπουμε να τους μοιάζει "ελληνικό". Τραβηγμένο.
Το Ζόμπι, ναι το ξέρουμε, όπως και τη Ξένη. Αλλά διαβάζω αυτά που γράφει και σ'αυτά απαντώ! Όπως έκανα και με την Ξένη. Και δεν με ικανοποίησε η απάντησή του...γενικά δεν μ'αρέσει και η έκφραση παρακατιανοί...τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Κατώτεροι;
Από κει και πέρα...με σόκαρε η απάντηση που έδωσες στην Κλειώ (και αυτά που έλεγε η Κλειώ με εκνεύρισαν, και λόγω ύφους, αλλά πρώτη φορά τη διάβαζα και είπε ότι δεν θα συνεχίσει και λέω να μην ασχοληθώ άλλο). Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί κάποια χρειάζεται "καλοθελητές" και "χάιδεμα στα αυτιά"-πολύ της μοδός έγινε αυτή η έκφραση. Αν συμφωνώ, που συμφωνώ, με αυτά που λέει η Ξένη δεν είμαι καλοθελήτρια! Απλά συμφωνώ!!!
Και μετά όλος αυτός ο χαμός στο μπλογκ της, και οι χαρακτηρισμοι...μα βρε παιδιά!!!
Λοιπόν...πρέπει να βρεθούμε! Κανονίστε και πέστε μου!
Σας φιλώ και τους δυο!

kapote-sth-bg είπε...

Αγαπητέ Ιανέ.

Συμφωνώ με όσα γράφεις και σε ευχαριστώ για τον διάλογο.

έχω έναν ενδοιασμό , στο κατά πόσο ένας πατριδολάτρης δεν είναι εθνικιστής, και δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά γενικά. Να στο πώ διαφορετικά , κάθε είδους προσύλωση ενδεχομένως εμπεριέχει κινδύνους ακραίων σκέψεων και τάσεων. Εκεί ίσως υπάρχει ένα θέμα με την αγάπη πρός τις πατρίδες και να σου πώ εδώ , ότι εξ΄αιτίας αυτής, τα έθνη πολεμούν, πράγμα απαράδεκτο να συμβαίνει σε αυτόν τον αιώνα.

Κατά την άποψη μου, τα έθνη θα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και να μην αντιπαρατίθενται στείρα, αλλα επικοδομητικά. Μην ξεχνάμε ότι το μέλλον πρέπει να είναι ο αν8ός του πολιτισμού και της ευημερίας και όχι οι αντιθέσεις οι διεκδικήσεις και οι συγκρούσεις , είτε για ονόματα είτε για εδάφη.

περιττό να σου πώ επίσης , ότι τις σκέψεις αυτές τις εκφράζω στην ανάρτησή σου , όχι με σκοπό να "στην βγώ" αλλά γιατί βρήκα τις σκέψεις σου ενδιαφέρουσες για συζήτηση.

Να περνάς καλά

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, αγαπητέ Ιανέ,
"it's just a name".

Το ότι οι γείτονες θέλουν να αποκαλούνται με το όνομα αυτό, είναι ίσως αποτέλεσμα κάποιων δεκαετιών "χτισίματος" εθνικής συνείδησης,

αλλά σκέψου και από την άλλη ότι και στην Ελλάδα έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, του brainwashing. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα...

Με 2 ταξίδια στο παρελθόν στα Σκόπια, και με φίλους Σκοπιανούς, δεν αποτέλεσε εμπόδιο σε τίποτα την πραγματική επικοινωνία μας, και την κοινή βάση μας, του μη-εθνικισμού,

αυτοί να λένε την χώρα τους "Μακεδονία", και εγώ να την αποκαλώ Σκόπια...

Η Μακεδονία είναι ελληνική, οι Μακεδόνες όμως;

?

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

βρε βρε καλως το μπαλονι τι κανεις? χαθηκες και με την επανεμφανιση σου με στεναχωρησες.αλλο ανοιχτο μυαλο κι αλλο τα γεγονοτα και η αληθεια καλη μου.η ιστορια ειναι γεγονοτα που δεν μπορει ο καθε ενας μας να τα βλεπει οπως θελει,αλλα να τα διαβαζει και να μαθαινει απο αυτα.αργοτερα θα πω και περοσσοτερα για το θεμα

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

ΛΟΙΠΟΝ.μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι αυτο που ηθελαν καποιοι εχει περασει και οι ελληνες για μια ακομη φορα εχουμε γινει στρατοπεδα πολλα για το ιδιο θεμα.οποιος εχει το θρασσος να πει για την ελλαδα λιθοβολειται και ειναι υπερεθνικιστης,οποιος θεωρει οτι εχουν δικιο τα σκοπια ειναι προδοτης,οποιος λεει οτι δεν τρεχει τιποτα ειναι αναρχικος και τελος οι μαλθακοι που δεν ασχολουνται με τιποτα.δεν μου καιγετε καρφακι για το πως θα με χαρακτιρισουν αλλα θα πω τα πραγματα οπως τα εχω διαβασει και οχι οπως τα διδασκουν τωρα και οπως ελεγε και ο συγχωρεμενος ο πατερας μου θα λεεω την αληθεια και ας με κυνηγησουν σε ολο τον κοσμο.δεν δεχομαι μαθηματα αριστερισμου απο κανενα νεοκουμουνιστη, επι χουντας ο πατερας μου αλλαξε 4 φορες πολη για να τον αφησουν να ζησει και να θρεψει την οικογενεια του,απο τη μερια της μανας μου εχω 3 θειους με συνταξη εθνικης αντιστασης και αναπηρο πολεμου οπως και ο ιανος τα ιδια και χειροτερα.λοιπον αγαπαω την πατριδα μου και ειμαι πολυ περηφανος που ειμαι ελλην και δεν θα δωσω λογαριασμο σε κανενα γιαυτο το θεμα και πειτε με εθνικιστη βλαμενο οπως αλλιως σας βολευει εγω ξερω οτι εχω παιξει πολυ ξυλο με την χρυση αυγη για να λεω την αποψη μου και για να σωσω κουμουνιστες και στον αντιποδα εχω κυνηγηθει απο αριστερους,αναρχικους και αλλους ως εθνικιστης και καθεστοτικος.
αυτη ειναι η ιστορια η δικη μου και ειμαι υπερηφανος για αυτην οπως και για την ελληνικη ιστορια.
ειναι γνωστο εδω και αιωνες οτι οι ελληνες εδωσαν τα φωτα του πολιτισμου και πολλα αλλα στον κοσμο αυτο λοιπον πρεπει να αλλαξει γιατι δεν μπορουν καποιοι λιγοι εβραιοι λιγοι αμερικανοι και λιγοι απο καθε μεγαλο κρατος (εκτος ρωσιας) που βγαζουν πανω απο 1.000.000.000.000 ευρω το χρονο να το αντεξουν γιατι ναι μεν εχουν παρει την αρχαια ελληνικη γραματεια και φτιαχνουν τεραστια επιτευγματα αλλα δεν ειναι αναγκη να πουν οτι δεν ειναι δικα τους.αρα χτυπουν την αληθινη ελληνικη ιστορια γιατι απο εκει πρεπει να αρχισουν να υπονμευουν,διοτι ενα εθνος χωρις ιστορια γλωσσα και πολιτισμο με το περασμα του χρονου θα σβησει.δεν ειναι τυχαιο οτι στο κορανι το 4ο κεφαλαιο αν θυμαμαι καλα λεγεται ΕΛΛΗΝΕΣ, ουτε τυχαιες αναφορες στα ινδικα ιερα βιβλια για τους ελληνες και και και!
απο πανεπιστημιο της αμερικης μετα απο ερευνα ετων αποδειξαν οτι το ελληνικο DNA ειναι διαφορετικο απο των αλλων που εχουν τα ιδια στοιχεια αυτο λοιπον τρεμουν οτι θα διεκδικησουμε παλι αυτα που μας ανηκουν και ξερουν οτι οταν ειμαστε ενωμενοι κανουμε μεγαλα πραγματα.τρεμουν την ελληνικη δημοκρατια οχι αυτη που εχουμε τωρα φυσικα.
ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΟΥΣ!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΜΠΑΛΟΝΙ ΜΟΥ!

δεν ειναι τα πραγματα τοσο απλα οσο τα θετεις οταν τα ελληνικα φυλλα ηταν στον ελλαδικο χωρο δεν υπηρχε κανεις αλλος εδω οι σλαβοι ηταν ψηλα πανω απο την τωρινη γιουγκοσλαβια εγω ετσι θα την λεω, και ηταν τσοπανηδες δεν καλιεργουσαν τη γη εμεις τους δειξαμε πολυ αργοτερα.
μεχρι προτεινως τουλαχιστον διδασκαν στο ουεστ πο'ι΄ντ τις στρατηγικες του αρχιστρατηγου των ελληνων Μεγα Αλεξανδρου.
δεν εχω προβλημα με κανενα λαο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κανω την παπια στις παραλογες διεκδηκισεις τους. κι εγω καλο παιδι ειμαι αλλα αν κανω παιδι και του λεω οτι το σπιτι σου ειναι δικο μου θα αφησεις να σου παρω το σπιτι?
οτι μοιαζει ελληνικο δε μοιαζει απλα, ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ, διοτι οποιο δεν ειναι εχει δικο του τυπο οπως οι πυραμιδες της αιγυπτου που τις εχτισαν ελληνες αρχιτεκτονες αλλα επειδη δεν ηταν δικες τους ουτε τα δικα μας συμβολα εβαλαν πανω ουτε κιονες ουτε το δωδεκαθεο και θα μπορουσα να αναφερω δεκαδες τετοια παραδειγματα για το ποια ειναι ελληνικα και ποια οχι!
ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ????????
μοιαζει δεν ηταν ελληνικη πολη
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΕ 5 ΧΩΡΕς???????
μοιαζει δεν ηταν ελληνικη πολη
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ οι τριπολιτσιοτες δεν ειναι ελληνες ειναι συριοι εβραοι ιρανοι αρα ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ.
πριν κατι χρονια εγω ο καθεστωτικος ημουν ανεργος και ηταν τοτε ο τερενς κουικ στο σταρ και ειχε παρει φορα και πηγαινε σε διαφορες χωρες και εκανε ρεπορταζ για την ιστορια τους σε καποια ασιατικη χωρα που δεν θυμαμαι τωρα πηγε να αγορασει κατι που εφτιαχναν σε ενα παζαρι,η τιμη ηταν δεκα δολαρια και δεν επερνε και απο παζαρια ο τυπος ως που εκανε το λαθος να ρωτησει απο ποια χωρα ειναι και ειπε στα αγγλικα ελλαδα αλλα που να καταλαβει ο ανθρωπακος και ο διερμηνεας ειπε τη μαγικη λεξη ΓΙΟΥΝΑΝ και ως εκ θαυματος η τιμη επεσε στα 3 δολαρια και του εκανε δωρο αλλο ενα, τι παραπανω ηξερε ο αγραμματος πλανοδιος πωλητης απο εμας??????
οταν οι αμερικανοι νικησαν τους ταλιμπαν στο αφγανισταν η πρωτη ειρηνευτικη δυναμη που μπηκε στην καμπουλ ηταν η ελληνικη και στα μεγαφωνα της πολης ακουγοταν νταλαρας και αλεξιου και τους υποδεχθηκαν ως λυτρωτες γιατι? τι παραπανω ξερουν αυτοι?
απλα σε ολοι την ασια με το γιουναν τιμουν αυτο που ειμασταν πριν αιωνες και τα εχουν μαθει παο στομα σε στομα απο πατερα σε γιο και ξερουν την πραγματικη ιστορια.το ιδιο και οι αραβες που ητν νομαδες και εγραφαν οτι σημαντικο ακουγαν σε δερματινους παπυρους.
και λεω αυτα γιατι αν αναφερθω σε ελληνες ιστορικους θα το αμφισβητησουν καποιοι εκει φτασαμε.
αυτα για τωρα οποιος θελει παραπανω εξηγησεις ας ρωτησει.
καλα να περνατε ολοι

Ianos είπε...

Μπαλονι μου....
ηθελα να το ληξω το θεμα αλλα δεν με αφηνετε..
Τα περι πατριδος και τα ιστορικα τα αφηνω γιατι θα πρεπει να κανω αναρτηση μεσα σε σχολιο για να σου απαντησω .
Απλα γιατι μιλησες για αοριστια σου λεω οτι ειμαι περηφανος για τον Παρθενωνα ,για την αττικη τραγωδια ,για το Θεατρο της Επιδαυρου,για τον Ομηρο,για την ελληνικη φιλοσοφια,για το πυθαγορειο θεωρημα,για τον Καβαφη για τον Σεφερη,για την Μελινα κτλ κτλ κτλ και κυριως για την προσφορα της χωρας μου στον παγκοσμιο πολιτισμο.
Ειναι ντροπη μου αυτο???
Πρεπει να αισθανομαι ασχημα???
Αν εσυ δεν νιωθεις περηφανη για αυτα εγω δεν θα σε κατηγορησω αλλα δεν θα συμφωνησω κιολας...
Παμε παρακατω..
Οταν σε καποιον ριχνω 15 και χρονια μπορω να τον αποκαλεσω καριτσακι η αγορακι γιατι αυτο ειναι ,δεν τον μειωνω λεγοντας το, ουτε τετοια προθεση εχω.Και Η daria αναφερετε σε αυτες ως κοπελιτσες αλλα ο δικος μου ειναι μειωτικος χαρακτηρισμος μαλλον γιατι ετσι βολευει.
Οσο για την διαπραγματευση τη κανεις οταν υπαρχει κατι που πρεπει να διαπραγματευτεις.
Ιστορικα σου ειπα δεν θα ασχοληθω γιατι μπορω να σου γεμισω τρεις σελιδες...
Και παμε σε αυτο που θελω να σου απαντησω και με πειραξε και στεναχωρησε...
1)ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΜΜΑ!
Kαι στο εξηγω..
πριν πεσεις απο συννεφα και αρχισεις να επιρριπτεις ευθυνες και να λες οτι επιτιθομαι στην ξενη η οτι το zombie εγινε φασιστας και ρατσιστης καλα ειναι να ξερεις τα γεγονοτα οπως πραγματικα ειναι και οχι οπως παρουσιαζονται.
Παμε λοιπον ...
Εγω εκανα μια αναρτηση λεγοντας την αποψη μου σε ενα θεμα .
Χρησιμοποιησα μια συζητηση που ειχε η ξενη.Δεν εβρισα ουτε μειωσα κανεναν.Απλα διαφωνησα .
Πιστευα οτι ειχα αυτο το δικαιωμα αλλα πια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...
Μαλιστα ξεροντας οτι μπορει να το διαβασει καποιος εθνικιστης και να μπει στην ξενη απεφυγα να βαλω συνδεσμο και να αναφερω το ονομα της για να την προστατευσω πραγμα που το ξερει και η ιδια...
Μεχρι εδω καλα ???
Λοιπον για να εκτιμησεις σωστα την κατασταση πρεπει να ξερεις και το χρονικο σημειο που κανει η ξενη την δικη της αναρτηση και στην ουσια κατηγορει το ζομπι και τον εξισωνει με την Κλειω και τον αποκαλει εμμεσως πλην σαφως λιακοπουλικο καρατζαφερικο και αλλα τετοια ομορφα .
Και αν δεν εγινε ηθελημενα (που εγινε μου το ειπε η ιδια) δεν τον εξαιρει .
Αυτο γινετε στο πρωτο σχολιο του Ζομπι στην δικη μου αναρτηση που απλως εκφραζει μια απορια του που μπορει να περιεχει μια ατυχη εκφραση ως προς της κοπελιτσες (το γραφω ετσι που δεν το παρεξηγεις)αλλα την ξενη δεν την μειωνει απλα εκφραζει ενα προβληματισμο του,(ο παλιανθρωπος)και ουτε συμφωνει με την Κλειω γιατι πολυ απλα η κοπελα δεν ειχε κανει ακομα σχολιο.
Σε αυτο το σημειο ο φασιστας και ρατσιστης Ζομπι γυρναει την επομενη μερα απο τα γεννεθλια ενος πακιστανου φιλου του και βρισκει μια ολοκληρη αναρτηση που τον χαρακτηριζει ρατσιστη και ακροδεξιο εθνικιστη.
Και αυτος απο τα συννεφα επεσε σαν και σενα και εγω επισης...
Σε αυτο το σημειο να σου αναφερω οτιπριν κανει την αναρτηση της εχω ηδη εχω ηδη μιλησει εγω με την ξενη καιεχουμε και καλα λυσει το θεμα της αναρτησης και εχουμε συζητησει το θεμα.
Αρα ο ζομπι που ειναι και ο κυρια θιγομενος το ειδε ως προσπαθεια οτι επειδη διαφωνησες μαζι μου εγω ανεβαζω μια αναρτηση σε λουζω και σε στολιζω καλλυμενα και αφηνω τους δικους μου σχολιαστες να στην λενε..
Και εγω ετσι το ειδα να σου πω την αληθεια γιατι ετσι φαινεται.
Και τσαντιστηκα και στεναχωρηθηκα και γιαυτο εκανα και αιχμηρο σχολιο.
Επαναλαμβανω οταν ξερεις την σωστη χρονολογικη σειρα και ολα τα γεγονοτα ετσι φαινεται.
Απο εκει και περα μιλανε και τα νευρα και το γεγονος οτι ενα καρο ανθρωποι και αναμεσα τους και εσυ αρχισατε την κριτκη και την υπερασπιση ενος ανθρωπου που εγω εχω υπερασπιστει πολλες φορες αλλα στο συγκεκριμενο(Zombie)επιτεθηκε πρωτη.
Kαι οντως αμα διαβασεις και τα υπολοιπα μετα σχολια φαινεται ο Ζombie ο επιτιθεμενος αλλα ειναι στρεβλη εικονα.
Εσυ μπορει να δικαιολογεις μονο τα νευρα η τα παραπονα της Ξενης εγω ομως κατανοοω και δικαιολογω τα νευρα και την αγανακτηση του zombie.
Ελπιζω να καταλαβες τωρα..
Παμε παρακατω στην απαντηση που εδωσα στη Κλειω και σε σοκαρε...
Καταρχας δεν σβηνω σχολια...
Ακομα και το σχολιο ενος που οταν μαλωνα για την ξενη στην οποια σημερα με κατηγορεις οτι επιτιθομαι,που με λεει καριολη πουστη και να παρω την κολοαλβανιδα σπιτι μου αφου την υπερασπιζομαι υπαρχει αναρτημενο.
Αυτο για να εξηγουμαι ...
Η κλειω λεει την αποψη της και εγω της ειπα οτι την Ξενη την ξερω προσωπικα και οτι ενα πολυ καλο και αξιολογο ατομο...
δεν συμφωνησα μαζι της παρα μονο στο οτι μερικες φορες εχει μια ισωπεδωτικη λογικη πραγμα που το εχω πει και στη ιδια την ξενη και της το εχω εξηγησει πως το εννοω...
Για τους καλοθελητες τωρα..
Εχω αποδειξει στην φιλη μας την ξενη οτι εχει τετοιους και το ξερει και το εχει δει με τα ιδια της τα ματια...Ρωτα την!!!
Και φυσικα δεν αναφερομουν σε σενα και απορω πως εκανες τετοιο συνδυασμο...
Λοιπον ας μην το συνεχσουμε αλλο γιατι οπως βλεπεις το νομισμα εχει παντα 2 οψεις...
Να βρεθουμε οποτε θελετε εμεις εδω ειμαστε και κακια σε κανενα δεν κραταμε...
Απλα σου απαντησα γιατι πρεπει τα πραγματα να τα ξερεις οπως πραγματικα γινανε...
Αντε φιλια!!!

Ianos είπε...

kapote sth bg...
Χαρα μου ο διαλογος μαζι σου..
Στο πρωτο και εγω εχω ενδοιασμους αλλα θελω να πιστευω οτι το ενα δεν πρεπει να αποκλειει το αλλο.
Θελω να πιστευω οτι ενας σωστα δομημενος ανθρωπος μπορει να εξισορροπει την αγαπη (οχι την λατρεια γιατι αυτο οντως ειναι ακραιο συναισθημα και μας παει αλλου) για τον τοπο του με της αξιες της ισονομιας της ελευθεριας και της διαφορετικης εκφρασης.
Αλλα μαλλον αυτο ειναι και θεμα παιδειας...
σε αυτο που αναφερεις στην δευτερη παραγραφο ειναι το ιδεατο και μακαρι να γινει υλοποιησιμο καποτε...
Απλα πρεπει να ειναι αμφιδρομο και χωρις κανενας να καπηλευεται την ιστορια του αλλου.
Σου χρωσταω μια επισκεψη και μια συζητηση.-))
Αν και πιστευω οτι θα τα λεμε ..
Την καλησπερα μου...

Ianos είπε...

world city ...
καλως ορισες καταρχας...
Ειχα και εχω ενα φιλο Τουρκο.
Ειναι πολυ καλο παιδι πολυ καλυτερος απο πολλους απο εμας ...
Μια μερα που μιλαγαμε για Ιστορια μου ειπε οτι με βαση αυτα που εχει μαθει αυτος η επεκταση των 12 ναυτικων μιλιων πρεπει να γινει αντιστροφα,δηλ. απο τα τουρκικα παραλια και με βαση αυτο νησια οπως η Λημνος, η Χιος ,ο Αγιος Ευστρατιος (απο το οποιο τυγχανει να καταγομαι κιολας )και αλλα τους ανηκουν και απλα τα εχουμε υπο κατοχη.
Αυτο ειχε μαθει αυτο ελεγε ...
Αυτο δεν τον εκανε κακο ανθρωπο και ουτε επαψα να τον εχω φιλο αλλα διαφωνησα και επιχειρηματολογησα πανω στην διαφωνια μου.
Αυτο στο λεω για να σου πω οτι μερικα"brain washing "ειναι επικινδυνα και εγω πιστευω οτι η προληψη ειναι καλυτερη απο την θεραπεια.
Εγω δεν εχω τιποτα με τους κατοικους απλα επισημανα οτι πισω απο αυτους κρυβετε μια ακρως εθνικιστικη κυβερνηση που με την ανοχη του μεγαλου σεριφη (U.S.A) εκτος τη παραχαραξη της ιστοριας διεκδικουν κομματι της Ελλαδος ...
Εμεις καλε μου φιλε σε αυτο το θεμα μαλλον οι αμυνομενοι ειμαστε...
Εγω αυτο ειπα και καυτηριασα...
Την καλησπερα μου...

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Καλησπέρα και πάλι
Ιανέ, δε χρειαζόταν η χρονική αναδρομή των γεγονότων, κυρίως γιατί δεν προσθέτει κάτι στην κουβέντα. Δεν μπήκα για να σε κατηγορήσω για κάτι, ούτε φυσικά το Zombie μας...Στην κουβέντα μπορεί να κάνω κριτική για κάτι που δε μου αρέσει αλλά δεν σημαίνει ότι κατηγορώ κανένα, ούτε για εθνικισμό ούτε για κακεντρέχια ούτε για τίποτα!
Το κοριτσάκια-κοπελίτσες συνεχίζει να με ενοχλεί αλλά δεν θα κάνουμε δίκη προθέσεων, δέχομαι αυτό που λες και συνεχίζω!
Δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω όταν διαβάζω Ευριπίδη ή Σωκράτη ή Σεφέρη ή Καβάφη ή Ελύτη ή Δημουλά και Αναγνωστάκη είναι περηφάνια. Αγαλλίαση ψυχής είναι, όπως όταν διαβάζω Μαρκές ή Γκαίτε και Κάφκα…πώς να το εξηγήσω αυτό τώρα…χαίρομαι που με τίμησαν με το να διαβάσω τα γραπτά τους. Προφανώς με αγγίζουν τα πρώτα παραπάνω γιατί μιλούν τη γλώσσα που μιλώ κι εγώ και για πράγματα που είναι σε αναφορά με αυτά που βλέπω γύρω μου!
Αλλά πέφτω από τα σύννεφα με όλο το σκηνικό! Όχι μόνο με σένα ή το Zombie. Με το όλον!
Βρε, γιατί έχεις έτοιμο και λυμένο το ζωνάρι σου για καβγά; Κουβέντα κάνουμε!
Και συνεχίζω να λέω πως δεν κατάλαβα έτσι αυτή την έρμη ανάρτηση της Ξένης. Και με την αναφορά στο δικό σου κείμενο, έστελνε κόσμο να δει την κουβέντα οπότε ήταν νομίζω τουλάχιστον εμφανές σε όλες και όλους σε ποιόν αναφερόταν. Εγώ διάβασα πρώτα το δικό σου κείμενο και έγραψα σχόλιο και μετά διάβασα την Ξένη…δεν μου έμεινε καθόλου η εντύπωση που είπε ο Ζόμπι και εσύ στα σχόλια σας εκεί. Μάλλον προς Κλειώ πήγαινε το όλο θέμα και τις ατάκες τύπου «ξέρω εγώ που σου λέω» που και μένα με προσέβαλαν πολύ, ως αναγνώστρια. Γι’αυτό έπεσα από τα σύννεφα με όλα τα υπόλοιπα! Με την όλη παρεξήγηση, δηλαδή κατά με παρεξήγηση!
Από κει και πέρα τώρα:
Χρηστάρα μου, και μένα μου λείψατε!
Δεν ήταν πρόθεσή μου να σε στεναχωρήσω, το ξέρεις! Αλλά δεν μπορώ να μη διαφωνήσω με κάποια από αυτά που λες.
Διευκρίνιση σημαντική Επειδή ξέρω τι σημαίνει να έχει διωχθεί η οικογένεια σου για τις ιδέες της, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κατηγορήσω κάποιον για τον πατριωτισμό του. ΠΟΤΕ!
ΑΛΛΑ: (τα είχαμε πει και σε μια παλιά ανάρτηση της Ντάριας) ο ορισμός της πατρίδας, εν καιρό Ειρήνης, και όταν στόχος σου είναι η Ειρήνη, είναι προσωπική υπόθεση της καθεμίας και του καθενός! Και δεν δέχομαι να κατηγορηθώ για πατριδοκάπηλη ή παραδόπιστη ή ανιστόρητη (όχι εγώ προσωπικά και δε λέω πως το κάνεις εσύ…προς αποφυγή παρεξήγησης…σχήμα λόγου είναι) επειδή έχω άλλη άποψη. Η ιστορία περιέχει αναπόφευκτα ιδεολογία, δεν είναι ξερά γεγονότα, που και να ήταν μόνο γεγονότα η ερμηνεία τους υποκρύπτει και απαιτεί ιδεολογική τοποθέτηση!
(άσχετο: μα τι στο καλό ακούμε;;;; Αααα, Σπανουδάκη! Μη τα ξαναπούμε για τη μουσική εδώ μέσα...πώς θα συγκεντρωθώ να γράψω;;;)
Για το ζήτημα των ονομάτων...λογικό είναι καλέ μου...όταν κάναν αποικίες και επεκτατισμό δίναν το όνομα ελληνικών πόλεων! Πώς αλλιώς;;;;;
Και φυσικά προχωρούσαν σε μικτούς γάμους (έξυπνο) και ελληνική παιδεία δίναν(γλώσσα, κουλτούρα κ.λ.π.).
Τώρα, αυτό με το DNA επέτρεψε μου να μη το σχολιάσω γιατί μάλλον θα σε στεναχωρήσω και πάλι!
Πάντως σίγουρα δεν είμαι με τις διασπάσεις λαών και χωρών! Η δημιουργία νέων κρατών και η διεκδίκηση γης και εθνικής ταυτότητας έχει δημιουργήσει πολέμους και αυτό είναι ένα τριπάκι που ούτε εμείς πρέπει να μπαίνουμε! Και αν αυτό μας κάνει να αποφύγουμε τους πολέμους και λέγεται διεθνισμός, ναι το δέχομαι, είμαι διεθνίστρια!
Είμαι Ελληνίδα αλλά και πολίτισσα του κόσμου όλου! Και είμαι Ελληνίδα που έχω επηρεαστεί βαθύτατα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, λόγω παιδείας και εντοπιότητας, και όχι λόγω γονιδιακής συνέχειας με τους αρχαίους Έλληνες.
Αυτό με την ελληνικότητα της τέχνης είναι θέμα για ξεχωριστή ανάρτηση και πολλών επιστημονικών συνεδρίων, ας μη το συνεχίσω εδώ…
Ουφ…ποστ έκανα όχι σχόλιο και ο Σπανουδάκης συνεχίζει! Πάω για ύπνο! Τεράστια μέρα σήμερα με πολλά ευτράπελα!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

αυτο που δεν εχουμε καταλαβει ειναι οτι τουρκοι αλβανοι βουλγαροι σκοπιανοι διεκδικουν απο εμας ονοματα και εδαφη πουθενα το συνταγμα μας δε λεει για μεγαλη ελλαδα, οι τουρκοι θελουν εβρο και νησια οι σκοπιανοι τη μακεδονια οι αλβανοι την μεγαλη αλβανια οι βουλγαροι τα δικα τους και παει λεγοντας.
εγω δεν θα μπω σε πολεμο με κανενα και δεν εχω προβλημα με κανενα λαο αλλα οταν θα ερθπυν να μου παρουν το σπιτι θα τους παρει και θα τους σηκωσει!
εχουμε κατσει και παρακολουθουμε τον πασα ενα χθεσινο να λεει την μιση και πλεον ελλαδα δικη του.εχω την αποψη μου και ειναι μονο δικη μου και μπορει να διαφωνει οποιος θελει δικαιωμα του και θα παλεψω για να τη λεει. αλλο η αποψη και αλλο η αληθεια.
γιατι ολοι αυτοι δεν πηγαν να ζητησουν εδαφη απο τη γερμανια ε?
η ελλαδα δεν ειναι γκιζα ζωνη ουτε κρατιδιο τυπου λουξεμβουργου.
οσο για τα αλλα περι σωκρατη και γκαιτε δεν μπορω να καταλαβω τι παραπανω ειπαν αυτοι απο τους ελληνες φιλοσοφους???????????
εγω παραμενω ελλην και θα γινω πολιτης του κοσμου οταν θα υπαρχει δικαιοσυνη και δημοκρατια παντου.
και οσο για τα αλλα θεματα θα παραμεινω υποψιασμενος επαναστατης και οσο για τα εθνικα οπου εχουμε δικιο θα ειμαι φασιστομουτρο.
ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ!
ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ!!!!!!!

Zombie@blood είπε...

Να πω κι εγω ενα πραγμα μονο μπαλονακι μου!
Η αναρτηση απευθυνοταν εξισου σε μενα οσο και στην Κλειω. Και δε το λεω εγω, η Ξενη το ειπε..
Κι εχει μεγαλη σημασια η χρονικη περιοδος που ειπε ο καθενας το καθετι. Γιατι αν τα διαβασες με τη χρονικη σειρα που αναρτηθηκαν πιστευω οτι θα σχηματιζες εντελως αλλη αποψη απο αυτη που εχεις αν τα διαβασεις τωρα.

kleiw είπε...

Καλημέρα και καλή μεγάλη εβδομάδα!!

Πολλή φασαρία έγινε με το σχόλιο... Γιατί άραγε?!! Απλά είπα την άποψή μου, αφού διερεύνησα κάποιες πτυχές των γεγονότων... Γιατί η αλήθεια έχει πολλές όψεις!! Η αλήθεια πληγώνει, αγαπητοί μου!! Ελάχιστοι την αντιμετωπίζουν κατάματα, άλλοι φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι υποκρινόμενοι ένα ρόλο μέσα σ΄αυτό και οι περισσότεροι αρνούνται να τη δουν, αντιδρώντας σπασμωδικά...
Η επιλογή μιας άποψης, καθώς και ενός τρόπου αντιμετώπισης μιας πραγματικότητας είναι, επομένως, προσωπική υπόθεση του καθενός/μιάς!! Κάποια στιγμή όλοι/ες θα βρεθούμε προ εκπλήξεων... Είδωμεν, λοιπόν...

Υ.Γ. Τώρα, αν τα σχόλιά μου ενοχλούν κάποιους/ες δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό... ας προσπαθήσουν να δουν και μια άλλη οπτική (αν μπορούν!)... Αυτός δεν είναι και ο στόχος των αναρτήσεων άλλωστε? Εκτός και αν, φίλτατοι, λειτουργείτε με αποκλεισμούς, οπότε μπορείτε κάλλιστα να με διαγράψετε...

Ianos είπε...

kleiw....
Καλημερα και καλη μεγαλη εβδομαδα επισης...
Απο οτι θα ειδες οσο υποστηριξα το φιλο μου zombie αλλο τοσο υποστηριξα και το δικο σου δικαιωμα να λες την αποψη σου ασχετα με το αν συμφωνω η οχι εγω η ο καθενας .
Εγω χειροκροτητες δεν χρειαζομαι και συνηθως τις καλυτερες συζητησεις τις κανω με ανθρωπους που διαφωνω ειδικα οταν λειπει η υστερια και υπαρχει ενα επιπεδο.
Π.χ Απολαυσα την ανταλλαγη αποψεων με τον kapote sth bg σε αυτο το post...
Οσο για το Υ.Γ. εγω νομιζω το εγραψα και πιο πανω σε αλλη απαντηση ,σχολια κανενος δεν σβηνω.Σεβομαι ολες τις αποψεις και οσο τις διατυπωνει με κοσμιο τροπο (αν και εχω σεβαστει και αποψη που με καθυβριζε)θα ειναι ευπροσδεκτες να κατατεθουν για προβληματισμο και συζητηση.
Δεν ειμαστε καποια κλειστη αιρεση μονο για μελη εδω ...τουλαχιστον οχι στο δικο μου blog...
Aρα μακρια απο μενα αποκλεισμοι και διαγραφες...
Καλησπερες πολλες...