16/10/08

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ!!!





Πριν λιγες ημερες η φιλη μου η Daria εκανε μια αναρτηση σχετικα με την πατριδα.
Η δικη της αποψη ηταν λιγο πιο αφηρημενη λογω διαφορετικης οπτικης και ειχαμε
μια πολυ εποικοδομιτικη διαφωνια.
Για να πω την αληθεια αισθανθηκα λιγο σαν τον Αδωνη Γεωργιαδη η τον Λιακοπουλο καθως οι πιο πολλοι πλην ελαχιστων συμφωνουσαν μαζι της αλλοι εχοντας επιχειρηματα και αλλοι χωρις να χουν.
Δεν με πειραξε καθολου αυτο γιατι αυτα που πιστευω ελεγα και παντα ειμαι
περηφανος που γεννηθηκα Ελληνας.
Και κανω αυτο τον προλογο γιατι μετα απο αυτο το πατριωτικο μου κρεσεντο
στην αναρτηση της Daria ηρθε η Θεα Νεμεσις να κανει το θαυμα της και να
επαναφερει την ισορροπια στην σκεψη μου.
Μπηκα και διαβασα το Blog της φιλης μου της (ξενης) και ξαφνικα η περηφανεια
που ενοιωθα για την πατριδα μου εδωσε την θεση της σε θλιψη για ενα μεγαλο κομματι των ανθρωπων της.
Διαβαζα και εκνευριζομουνα οτι ενα κοριτσακι 26 χρονων που γεννηθηκε στην Αλβανια απο Ελληνες γονεις και που απο τα γραφομενα της φαινεται πανεξυπνο και αξιολογο να βιωνει στην χωρα που η μητερα της αποκαλουσε μαμα-πατριδα ενα συνεχομενο ρατσισμο!
Ρατσισμος, αν θυμαμαι καλα, ειναι να θεωρουμε καποια αλλη ομαδα ανθρωπων
ως κατωτερη η αξια περιφρονησης λογω της φυλετικης η εθνικης καταγωγης τους.
Παντα πιστευα οτι η ριζα του ρατσισμου ειναι ενα μιγμα υπεροψιας-φοβου-αγνοιας-κομπλεξισμου και ελεγα οτι απαξιω να χαλασω φαια ουσια για να μιλησω για ανθρωπους τετοιου επιπεδου.
Ομως διαβαζοντας την (ξενη)ειδα οτι αυτοι οι ανθρωποι μπορει να δημιουργησουν
μεγαλα ψυχολογικα τραυματα και να δημιουργησουν μια τοσο στρεβλη εικονα σε ανθρωπους που δεν τους πειραξαν ποτε.
Ναι ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας ,αλλα ντρεπομαι για σας ,που καμαρωνεται για τους αρχαιους προγονους σας και για τα πραγματα που εκαναν για τον πολιτισμο του κοσμου και ξεχνατε οτι αυτοι οι προγονοι μας ανακαλυψαν την
δημοκρατια και την καλιεργησαν με αξιες οπως ο σεβασμος στον καθε ανθρωπο
ως ευατο.
Αφου καμωνεστε ως γνησια παιδια τους μελετηστε τους γιατι η περιφρονηση και η περιθωριοποιηση καποιων επειδη απλα δεν γεννηθηκαν εδω φανερωνει το αντιθετο...
Α ρε Ξενιε Δια και να μας εβλεπες....
Εγω ξερω οτι και εμεις πηγαμε μεταναστες στα τεσσερα σημεια του οριζοντα
και πρεπει να ειμαστε πιο ευαισθητοι σε αυτα τα θεματα(και μην πει κανενας
οτι εμεις δεν πειραζαμε κανεναν εκει που πηγαμε γιατι ειναι ψεμα και το ξερουμε ολοι).
Οι μεγαλοι λαοι αφομοιωνουν τους ανθρωπους που ερχονται στην χωρα τους,μαθαινουν απο τα προτερηματα τους,και ταυτοχρονα διατηρουν αλωβητη την ταυτοτητα τους.
Εμεις ενας λαος με τοση μεγαλη ιστορια δεν μπορουμε να το κανουμε?
Και για να τελειωνουμε με αυτη την καραμελα ειναι γελοιο να εισαι ρατσιστης με μια φυλη οταν ενα εκατομμυριο Ελληνες ειναι Αρβανιτες δηλ αλβανικης καταγωγης....
Ολοι οι ανθρωποι εχουν το ιδιο δικαιωμα στην ζωη και στη δημιουργια .
Να φερομαστε οπως θα θελαμε να μας φερθουν οι αλλοι αν βρισκομασταν σε παρομοια θεση.
Τελειωνοντας θελω να πω οτι εκτος απο αυτο το ρατσισμο της φυλης υπαρχουν
και πολλοι αλλοι οπως θρησκευτικοι, σεξιστικοι,κοινωνικοι,κλπ ειναι το ιδιο αποκρουστικοι και αδικαιολογητοι.
Αυτα για σημερα τις καλησπερες μου σε ολους και να θυμαστε το να κανετε τους αλλους να κλαψουν ειναι το ευκολο κομματι του πραγματος ...

14 σχόλια:

ria είπε...

επειδή και εγώ είμαι περήφανη που γεννήθηκα ελληνίδα, θα σου πω μια ελληνική παροιμία: μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά!
η φίλη σου πληρώνει τα σπασμένα των συμπατριωτών της. κλοπές, βιασμούς, ξυλοδαρμούς. όπως και οι μετανάστες των λοιπών χωρών του ανατολικού μπλοκ. και μη μου πεις ότι έχω άδικο, γιατί οι φυλακές θα σε διαψέυσουν.
δεν είναι όλοι οι αλβανοί έτσι οπως η φίλη σου η ντάρια, υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι τόσο καλλιεργημένοι, λενε ψέματα, σκοτώνουν γριούλες και δέρνουν γέροντες για να πάρουν τα λιγοστά ευρώ της σύνταξής τους. θυμήσου αυτους που έβγαλαν τα χρυσα δόντια μια ογδοντάχρονης!
ο φόβος για τους πατριώτες της κάνει τους έλληνες ρατσιστές. και μαζί με τα πραγματικά παραβατικά στοιχεία παίρνει και η μπόρα όλους.
και οι έλληνες πήγαν μετανάστες αλλα πήγαν νόμιμα. δεν μπήκαν κρυβά στο βέλγιο, τη γερμανία, την αμερική. υπάκουαν στους νόμους, φορολογούνταν. οι πατριώτες της νόμιμα είναι 500.000 και παράνομα 2.000.000!
πριν το κύμα των αλβανών λαθρομεταναστών, ποιος έλληνας ήταν ρατσιστής.
πρέπει να ελέγχουμε και τι ώθησε τους έλληνες να γίνουν ρατσιστές!

καλησπέρα ιανέ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα κι απο εμενα.
Καταρχην διακρινω μια ειρωνια στο σχολιο σου σε οτι αφορα τον πατριωτισμο σου, που νομιζω, οφειλεται σε προηγουμενα σχολια του ΙΑΝΟΥ και δικα μου σε αλλο blog. Ελπιζω κι ευχομαι να κανω λαθος.
Αγαπητη μου συμπατριωτισσα, λοιπον, αυτο που δεν μας ειπες ειναι αν συμφωνεις με ολο αυτο! Η δικη μου φτωχη εμπειρια και συναναστροφη με Ελληνες και αλλοδαπους σε καμμια περιπτωση δεν μου εδειξε ολα αυτα που υποστηριζεις. Οσο για τα περι διαψευσης των φυλακων που αναφερεις, θα σου φερω κι εγω ενα αλλο παραδειγμα! Οι φυλακες επι το πλειστον ειναι γεματες απο χρηστες ναρκωτικων κι ελαχιστους εμπορους. Αρα κι εμεις με την σειρα μας θα πρεπει να τα "βαλουμε" με τους χρηστες και οχι με τους τροφοδοτες του θανατου! Γιατι ετσι μας λενε οι φυλακες βεβαια! Ο ρατσισμος στην Ελλαδα δεν ξεκινησε καλη μου οταν ανοιξαν τα συνορα. Παντα υπηρχε. Ειναι ο φοβος που μας διακατεχει για το αγνωστο! Οταν ηρθαν ολοι αυτοι στην Ελλαδα βασικο τους μελημα ηταν να βρουν τα προς το ζην. Επειδη πεινουσαν πολυ, δουλεψαν (και ακομα μερικοι δουλευουν )με ευτελες μεροκαματο, που ειχε ως αποτελεσμα να προτιμουνται απο τους Ελληνες εργοδοτες. Γι αυτους ομως που απελυσαν Ελληνες και εκμεταλλευτηκαν τους ξενους, ουδεμια κουβεντουλα γινεται! Και να ρωτησω και κατι αλλο?? Αυτοι ειναι οι δολοφονοι και οι βιαστες?? Εμεις τι ειμαστε? Μηπως ζουσαμε στον παραδεισο πριν την προσελευση ολων αυτων κι εγω δεν το ξερω?? Η μηπως το θεωρεις σωστο επειδη ενας, πεντε, δεκα, εκατο σκοτωσαν ή εκλεψαν, να παρουμε ενα τσουβαλι και να τους βαλουμε ολους εκει??
Στην προκειμενη περιπτωση, βεβαια, ο ΙΑΝΟΣ αναφερει μια Ελληνιδα που απλα γεννηθηκε αλλου. Οπως η Καλομοιρα ας πουμε. Εκει δεν υπαρχει καποιο προβλημα ομως ε?
Τους συμπεριφερθηκαμε καλα και μας εκμεταλλευτηκαν? Η μηπως εγινε το αντιθετο? Γιατι αν συνεβη το αντιθετο, μαλλον εμεις φταιμε και οχι αυτοι. Επισης, απο εσενα πληροφορηκα, δε γνωριζα το ομολογω, οτι ολοι οι Ελληνες που μεταναστευσαν ηταν αγγελουδια και νομοταγεις πολιτες.
Λυπαμαι αν θα στενοχορησω, αλλα στα 26 μου χρονια, οι δυο καλυτεροι ανθρωποι που γνωρισα ηταν Αλβανοι. Ο Ρολανδης και η Αλεξανδρα. Σε διαφορετικες πολεις και με διαφορα χρονων. Τοσο αγνο Ελληνα ακομα δεν βρηκα.
Και θα σε παρακαλουσα να μην συγχεεις την πατριδα με τον ρατσισμο, γιατι οποιος ειναι πατριωτης δε σημαινει οτι πρεπει να ειναι ρατσιστης. Αυτα προς το παρον.

ΞΕΝΗ είπε...

Προς Ιανό
Πολύ ωραίο κείμενο. Πραγματικά συγκινήθηκα.
Αγαπητέ Zombie το σχόλιο σου ήταν αφοπλιστικό. Δεν ξέρω τι να πω παιδιά. Εάν υπήρχαν πολύ άνθρωποι με τον δικό σας τρόπο σκέψης ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

ria είπε...

zombie

σε δικαιολογώ για τα 26 σου χρόνια,
γιατί εγώ έχω τελείως διαφορετικές εμπειρίες από σένα!
και επιπλέον στις φυλακές, το εμπόριο ναρκωτικών το κάνουν οι αλβανοί. οι έλληνες δεν πρόκοψαν ακόμα τόσο!
ποιοι είναι οι περισσότεροι δολοφόνοι, κλέφτες, κακοποιοί?

Ανώνυμος είπε...

Καλη μου Ρια, θελω να σε ευχαριστησω καταρχην που εξακολουθεις να με ενημερωνεις. Δε γνωριζα οτι οι Αλβανοι εφεραν τα ναρκωτικα στην Ελλαδα. Στις φυλακες το εμποριο το κανον οι Αλβανοι? Σοβαρα? Μηπως τους καλυπτουν και Αλβανοι δεσμοφυλακες? Ή μηπως οι Ελληνες προκοψαν περισσοτερο ωστε να καλυπτονται κιολας? Ή μαλλον, εχεις δικιο, πριν απο αυτους η λεξη ναρκωτικα δεν υπηρχε στο ελληνικο λεξιλογιο.
Δε θελω να με δικαιολογεις για τα χρονια μου γιατι δε προκειται να το κανω κι εγω αν τα δικα σου χρονια ξεπερνουν τα 14. Η αντιληψη σου περι Αλβανων, μου θυμιζει την αντιληψη τη γιαγιας μου. 75 χρονων γυναικα, με μονη "ενημερωση" τα δελτια ειδησεων απο το αθλιο χαζοκουτι!
Θα σου αποκαλυψω και την γενετειρα μου, λεγοντας σου να κανεις μια βολτα στην βορειοκεντρικη Ευβοια που ακομα δε εχουν εμφανιστει Αλβανοι. Να δεις το τι φυτειες υπαρχουν εκει και ποσοι χρηστες.
Να δεις ποσο εχουν προκοψει οι Ελληνες. Γνωρισα και δοκιμασα τις ναρκωτικες ουσιες απο αυθεντικους Ελληναραδες σαν του λογου σου! Οσο για τις φυλακες που αναφερεις, αν το ψαξεις, θα δεις οτι οι Αλβανοι ειναι στην 7η θεση εγκληματικοτητας στην Ελλαδα. Κατω απο Σερβους, Ρωσσους, Ουκρανους. Ελληνες φυσικα, και αλλους.
Ο Πασσαρης, ο Δουρης, ο Παπαχρονης (που κυκλοφορει ελευθερος πια) μηπως ειχαν ριζες απ' την Αλβανια? Γιατι δεν εξηγειται αλλιως. Αυτοι ειναι Ελληνες.
Αλλα εχουμε βρει το ευκολο θυμα στην Ελλαδα. Δε ξερω αν το εχεις προσεξει, αλλα οσα εγκληματα υπαρχουν ανεξιχνιαστα σημερα, ειναι ολα απο αλλοδαπους και ειδικα Αλβανους.
Αν αυτο δεν ειναι προκαταληψη και ρατσισμος τι αλλο μπορει να ειναι???
Και ο Χιτλερ για να κανει οσα εκανε, χρειαστηκε συμπαραστατες και συνοδοιπορους με τις ιδιες αντιληψεις και πεποιθησεις.
Μετα λυπης μου συμπερενω οτι δε δειχνεις να διαφερεις και πολυ απο ολους αυτους τους ανεγκεφαλους που υψωσαν την σβαστικα πριν μερικα χρονια.
Καλο σου βραδυ.

Οσο για εσενα "ξενη" μου, μη μασας, υπαρχουν πολλοι ανθρωποι σε αυτο τον τοπο, δεν υπαρχουν μονο θηρια. Με μια μικρη δυσκολια θα τους ανακαλυψεις.
Σου ευχομαι ενα γλυκο και ησυχο ξημερωμα...

Ianos είπε...

Λοιπον Ρια ...
Αργησα να σου απαντησω γιατι ηθελα η απαντηση μου να ειναι τεκμηριωμενη και με επιχειρηματα και οχι μονο για να αντιπαρατεθουμε.
Καταρχας στα περι πατριωτισμου εχω υπηρετησει την πατριδα μου σε δυσκολες εποχες και δεν δεχομαι μαθηματα πατριωτισμου απο κανενα!
Η παροιμια που λες ως αποψη ειναι ολοκληρωτικη και οτιδηποτε ολοκληρωτικο ειναι επικιδυνο και πανω σε κατι τετοιες αποψεις περι ξερων και χλωρων εγιναν ολοκαυτωματα οπως των Ποντιων των Αρμενιων και των Εβραιων.
Το να μου ελεγες οτι δεν μπορει η χωρα μας να αντεξει τετοιο αριθμο μεταναστων θα συμφωνουσα αλλα και παλι δεν φταινε αυτοι που ερχονται αλλα η κυβερνητικη πολιτικη που ασκηθηκε τοτε..
Βαλτα με το κρατος οχι με τους φουκαραδες.
Στα περι φοβου να ξερεις οτι ο φοβος ειναι ο φονιας του νου!
Στα περι εγκληματικοτητας και των φυλακων που θα με διαψευσουν σου απανταω οτι μπορεις να μπεις στην στατιστικη επετηριδα της ΕΛ.ΑΣ και απο τα στοιχεια της ΔΔΑ/ΑΕΑ δηλαδη επισημα στοιχεια του κρατους οχι τι λες εσυ και εγω θα δεις οτι κανεις μεγαλο λαθος! Σε απατες ληστειες βιασμους και ανθρωποκτονιες οι ημεδαποι ειναι μακραν περισοτεροι και με διαφορα
Οι αλλοδαποι μας περνανε στο λαθρεμποριο δηλαδη στα cd τα πειρατικα.
Θα σου ελεγα και νουμερα αλλα δεν πιστευω οτι εχει καμμια σημασια!
Αρα αυτο που λες δεν υφισταται!
Παμε τωρα σε αυτο που λες οτι εμεις οι Ελληνες πηγαμε νομιμα και δεν πειραξαμε κανενα.
Σε παραμπεμπω να δεις κειμενο και πινακες της wickersham commision θα εκπλαγεις καθως οιΕλληνες στην Αμερικη ειχαν μονοι τους οσοι παραβατικοτητα ειχαν ολοι οι αλλοι μεταναστες μαζι.
Ελευθεροτυπια 28/11/99:48%των Ελληνων μεταναστων στην Αμερικη φυλακιστηκε για τουλαχιστον ενα χρονο!
Το 1923 η Κου Κλουξ Κλαν εκανε προγκομ ολοκληρο στο Σικαγο κατα των βρωμιαρηδων Ελληνων.
Στο Γαλλικο λεξικο Larrouse στη λεξη Ελληνας υπηρχε σημειωση οτι σημαινει κλεφτακος απατεωνας σβηστηκε μετα απο διπλωματικη παρεμβαση.
Αυτα που σου λεω ειναι γεγονοτα εχουν γινει και ταινια , εχει ασχοληθει και ο Κουλογλου στο ρεπορταζ χωρις συνορα!
Αυτα ολα μας κανουν εμας ως λαο εγκληματιες ολους?
Επειδη η πεινα και η ανεχεια κανανε καποιους απο τους συμπατριωτες μας να σκοτωσουν και να κλεψουν σε μια χωρα που τους φιλοξενουσε?
Τελος για τις φυλακες κουμαντο κανουν πρωην νονοι της νυχτας που εχουν φυλακιστει στην τελευταια μαχη για τον ελεγχο της νυχτας οι Αλβανοι ειναι απλα τσιρακια τους.
Ακομα και τα ονοματα τους τα ξερουν ολοι..
Σε παραπεμπω σε δηλωσεις κοπελας που της σκοτωσαν ολη την οικογενεια σε ξεκαθαρισμα...
Πιστευω οτι οι απαντησεις μου ειναι απολυτα σαφεις και τεκμηριωμενες και δεν θα επανελθω.
Εγω εγραψα αυτη την αναρτηση γιατι πιστευω οτι σαν λαος και σαν ανθρωποι ειμαστε καλυτεροι και αρνουμαι να πω ναι σε ενα ρατσιστικο και ξενοφοβικο κρατος.
Αυτα την καλησπερα μου...
Ξενη μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και εδω ξερεις οτι εισαι παντα ευπροσδεκτη.

Daria είπε...

Νάμαι κι εγώ.
Μ' αρέσεις Ιανέ κι εσύ zombie γιατί δεν έχετε υστερίες. Με μη υστερικούς ανθρώπους μπορώ να συζητήσω, με υστερικούς και ταλιμπάν μου είναι αδύνατο. Η δική μου ανάρτηση άλλωστε, προέκυψε από υστερικές τσιρίδες και ανεγκέφαλα και ανιστόρητα πράγματα που διάβαζα δεξιά και αριστερά. Από ανθρώπους που έχουν τελειώσει το πολύ λύκειο και σου αναλύουν papers γενετικής για να αποδείξουν την φυλετική μας καθαρότητα. Λες κι έχει καμμιά σημασία. Όπως το είπες Ιανέ. Οι πρόγονοί μας (ακόμα κι αν είμαστε κατευθείαν απόγονοί τους) έχτισαν τον Παρθενώνα. Εμείς "χτίζουμε" τα σκυλάδικα.
Όσο για τα επιχειρήματά σου, την μελέτη για τους έλληνες της Αμερικής την απορρίπτουν με συνοπτικές διαδικασίες οι ελληναράδες γιατί είναι σιωνιστικός δάκτυλος!!! Όλος ο κόσμος μας μισεί και θέλει το κακό μας, μη χέσω...
Πριν την έλευση των ξένων δεν είχαμε ρατσισμό, είπε η Ρία. Μα γιατί να είχαμε χωρίς ξένους; Άσε που είχαμε. Το ρατσισμό των Βορείων προς τους Νότιους, των Λαρισαίων προς τους Βολιώτες, των Ηρακλειωτών απέναντι στους Χανιώτες.
Η "ξένη" είναι ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ πιο ψαγμένο, συνειδητοποιημένο, διαβασμένο, μορφωμένο από πολλά ελληναράκια της ηλικίας της. Αυτή και η "Συνομιλία", που τις εκτιμώ και τις δύα αφάνταστα γιατί κατέκτησαν και προσπαθούν να κατακτήσουν τη θέση που τους ανήκει, με πολλές δυσκολίες. Δυσκολίες που τους βάζουμε εμείς οι ελληναράδες, γιατί δεν μπορεί να φάει τη θέση του δικού μας άχρηστου μπούφου μια αλβανίδα κι ας είναι πιο άξια και πιο ξύπνια από το βόδι που μεγαλώσαμε.
Εγώ ένα έχω να πω. Στα σχολεία που έχω περάσει οι καλύτεροι μαθητές μου -και σαν μαθητές και σαν χαρακτήρερς- ήταν αλλοδαποί και κυρίως από Αλβανία. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει αυτούς τους κακούς Αλβανούς. Και ξέρω πολλούς. Δεν τους φοβάμαι όμως. Ποτέ δεν τους φοβήθηκα. Ίσως στην αρχή που ήρθαν να με ξένιζαν με τα διαφορετικά σουλούπια και συνήθειες αλλά και τότε κάτι μου θύμιζαν. Τι μου θύμιζαν; Τους έλληνες του "60 και παλιότερα. Και θυμήθηκα το '83 στο Βερολίνο που καταντράπηκα γιατί στα βαγόνια του Μετρό υπήρχε ΜΟΝΟ στα ελληνικά η ταμπέλα "Μη φτύνετε κάτω".
Μόνο μία μαθήτριά μου από Αλβανία ήταν τσογλανάκι αλλά ξέρετε πόσα ελληνοτσογλανάκια πέρασαν από τα χέρια μου;
Τέλος πάντων Ιανέ, είναι τεράστιο το θέμα. Ούτε κι αυτό καλύπτεται σε αναρτήσεις και σχόλια.

Ianos είπε...

Καλως την Daria!
Αργησες και ανησυχησα καθως ηθελα την αποψη σου πανω στο θεμα!
Για μια ακομα φορα ειδα ποσο διαφερει η εξυπνη σκεψη απο την (εξυπνακιστικη).
Το να εισαι υστερικος ειναι το ευκολο και παει να πει οτι στερησε επιχειρηματων σε αυτα που λες!
Κοινως βγαζεις αναρθρες κραυγες για να ακουγεσαι πιο δυνατα απο τους αλλους ασχετα αν δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα απο οτι υποστηριζεις.
Εγω φροντιζω αυτα που λεω να στηριζονται παντα, αλλιως ειναι αερολογιες και ψευτολεονταρισμοι.
Σε αυτα με τις εκθεσεις σου επισημαινω οτι αναλογες βρηκα και για την Γερμανια και την Γαλλια απλα πηρα ως παραδειγμα την Αμερικη!
Ολοι ψευτες ε?Διεθνης συνομωσια.Ας το παρουμε ως αστειο.
Οσο για το ρατσισμο προ 1992 θα σου πω οτι εχω ενα ξαδερφο εγχρωμο,ενας θειος μου παντρευτηκε μαυρη και το παιδακι ο Νικολας πηρε για κακη του τυχη το χρωμα της μητερας του, αυτον να ρωτησει οποιος νομιζει οτι δεν υπηρχε ρατσισμος πριν ,θα μαθει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα!
Κατα τα αλλα Daria μου στα παρακατω που αναφερεις συμφωνω απολυτως σε ολα!
Σιγουρα ειναι μεγαλο θεμα και σιγουρα δεν καλυπτεται ετσι απλα ηθελα να δειξω στην φιλη μας την "ξενη" οτι δεν ειναι ολα μαυρα υπαρχουν και αλλα χρωματα!
Υ.Γ.:Κατι απο τα λιγα που μου δινουν ευχαριστηση εδω μεσα ειναι αυτη η ανταλλαγη αποψεων μαζι σου!
Αυτα!Την καλησπερα μου....

Daria είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα για το υστερόγραφο και σε καλησπερίζω.
Μη νομίζεις δεν κάνω πάντα ήπιες και πολιτισμένες συζητήσεις. Απλά όταν έχω να κάνω με κάφρους καφροποιούμαι κι εγώ και το ρίχνω είτε στην ειρωνία, είτε στην πλάκα, είτε στα μπινελίκια αν ξεφύγει η κατάσταση... Ρώτα τον Vlaxos να σου πει...
Και μην ανησυχείς, περνάω πάντα από δω. Μόνο που δεν προλαβαίνω να το κάνω κάθε μέρα άσε που αν το θέμα σηκώνει και λίγη σκέψη πρέπει να σκεφτώ τι να γράψω. Γενικά δεν μου πάνε τα σχόλια για τα σχόλια. Δεν έχει νόημα η ύπαρξή τους, δεν νομίζεις;
Καλησπέρα κι από μένα.

Daria είπε...

Συμπλήρωμα:
Για το θέμα το οποίο πραγματεύεσαι πιστεύω εν κατακλείδι, πως γενικώς στη ζωή εισπράτουμε ό,τι δίνουμε κι εμείς. Αν δίνουμε καχυποψία και φόβο και κακία και αναλγησία και την κακιά μας μοίρα αυτό θα πάρουμε πίσω. Μια και δεν πιστεύω σε μετά θάνατον ανταμοιβή εδώ είναι όλα. Κι ο Παράδεισος και η Κόλαση.

Ianos είπε...

Καλη μου Daria akoma kai η καφροποιηση η δικια σου θα ειναι πιο ποιοτικη απο την κανονικη συμπεριφορα μερικων!!!!
Ασφαλως και συμφωνω σε αυτο που λες για τα σχολια γιαυτο και εγω κανω λιγα και καλα!
Οσο για το δευτερο σχολιο σου οτι εισπρατουμε οτι δινουμε σαφεστατα και ειναι ετσι!
Μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις που ειχε πει και ο Χριστουλης πριν 2008 χρονακια!

xaros είπε...

iane oi koloalbanoi otan erthi h ora pou erxete syntoma tha synostizonte sta synora na fygoun esy kai oi omoioi sou pou ftene gia thn katastash pou epikrath me tous metanastes pou tha kryfthte;kai mexrh na xekoubistoun oloi oi akalestoi pou mas koubalhthikan edo kai afou esy tous agapas kai h syntriptikh pliopshfha tou ellhnikou laou tous mish partous spiti sou na menoun.ego den thelo oute ena eyro ton foron pou plirono na pigenh se aytous pou den sevonte thn filoxenuia sou kai se listevoun se skotonoun dhmiourgoun tosa provlhmata sthn koinonia.DEN TOUS KALESE KANEIS EDO EXTOS KAPOIOI EPIXEIRIMATIES POU TOUS EKMETELAVONTE KAI KAPIOI PSEFTO KOULTOURIARIDES OMOFYLOFILOI.NA PATE STA TSAKIDIA

xaros είπε...

Ενδεκα εκτελέσεις από την αλβανική μαφία
Εξαρθρώθηκε συμμορία αδίστακτων δολοφόνων που είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλα, ναρκωτικά, άφθονο χρήμα... Η παρουσίαση των αντικειμένων που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. ερευνώντας επτά σπίτια-κρησφύγετα της αδίστακτης συμμορίας αλβανών κακοποιών πιστοποιεί ότι ο όρος «μαφία» δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα ΕURΟΚΙΝΙSSΙ Μια πολυμελή ομάδα αλβανών κακοποιών που είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα, με αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις σε δημόσιους κυρίως χώρους, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Η συμμορία αυτή είχε δολοφονήσει μέσα σε δύο χρόνια 11 ανθρώπους, είχε τραυματίσει άλλους 13, ενώ παλαιότερα, μέλη της είχαν προβεί σε απαγωγές, ληστρικές επιθέσεις και εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών. Η συμμορία εισέβαλλε σε καφενεία και σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, ενώ δεν δίσταζε να σκοτώνει καταμεσής του δρόμου. Πολλοί από τους τραυματίες ήταν ανυποψίαστοι πολίτες που βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για την πιο αδίστακτη συμμορία που έφθασε ποτέ στην Ελλάδα. Ως δράστες των δολοφονικών επιθέσεων συνελήφθησαν χθες τρεις Αλβανοί ηλικίας 35, 26 και 27 ετών, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εγκληματικές επιθέσεις είτε βρίσκονται στη φυλακή για διάπραξη άλλων δολοφονιών είτε έχουν ήδη εκτελεστεί από ομοεθνείς τους.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, «η αρχή αυτής της υπόθεσης τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1990,όταν δημιουργήθηκε στην Αθήνα μια εικοσαμελής συμμορία αλβανών κακοποιών που έκαναν εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και ληστείες.Αρχηγοί της συμμορίας ήταν δύο Αλβανοί γνωστοί ως “Μερκούρι” και “Ντάσι” οι οποίοι θεωρούνταν ιδιαίτερα σκληροί». Ο ένας από αυτούς, ο «Ντάσι», κατηγορήθηκε το 1999 μαζί με άλλους ομοεθνείς του για την απαγωγή ενός νεαρού Αλβανού τον οποίο υπέβαλε σε φοβερά βασανιστήρια, όπως πρόκληση εγκαυμάτων με ηλεκτρικό σίδερο κ.ά. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών, κρατήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου και αποφυλακίστηκε- με ερευνώμενη δικαστική απόφαση- τον Φεβρουάριο του 2007. Αμέσως επανενώθηκε με την ομάδα του «Μερκούρι» και συνέχισαν το εμπόριο ναρκωτικών και την υπόλοιπη εγκληματική δραστηριότητά τους. Ωστόσο, μετά το καλοκαίρι του 2007 ο «Ντάσι» και ο «Μερκούρι» συγκρούστηκαν για τη μοιρασιά των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση σε διαμέρισμα του Κολωνού με θύματα τρία άτομα από την ομάδα «Ντάσι». Οι δράστες είχαν φορέσει στολές αστυνομικών και είχαν κλείσει τον δρόμο με κώνους. Το μίσος μεταξύ των δύο συμμοριών δυνάμωσε όταν, τον Φεβρουάριο του 2008, συνελήφθη ο «Μερκούρι» για ληστρικές επιθέσεις και απέδωσε τη σύλληψή του σε «κάρφωμα» της αντίπαλης ομάδας στην Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγων μηνών ένας άλλος νεαρός Αλβανός συνελήφθη για τη δολοφονία δύο μελών αντίπαλης ομάδας και τον τραυματισμό ενός τρίτου, στο πλαίσιο του μαινόμενου πολέμου μεταξύ αλβανικών συμμοριών. Οι συγκεκριμένοι φόνοι δεν συνυπολογίστηκαν στον χθεσινό μακάβριο απολογισμό της Ασφάλειας Αττικής.

Oπως διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «από την εικοσαμελή ομάδα των αλβανών κακοποιών οι περισσότεροι είναι νεκροί ή τραυματίες,πέντε βρίσκονται πλέον στις φυλακές,ενώ δύο έχουν διαφύγει στην Αλβανία και στην Ιταλία». Οι αξιωματικοί κκ. Γ.Σαλαμούρας , Κ. Κουζέλης και Σ. Σταυρόπουλος που χειρίστηκαν την υπόθεση πληροφορήθηκαν για τον «εμφύλιο» των αλβανών κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από εκμυστηρεύσεις συγγενών των θυμάτων αλλά και πολύμηνες παρακολουθήσεις υπόπτων. Σε έρευνες που έγιναν το τελευταίο 48ωρο σε επτά σπίτια που χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και ναρκωτικών. Εγκλήματα που εξιχνιάστηκαν * Στις 5 Σεπτεμβρίου 2007 δολοφονούνται σε διαμέρισμα της οδού Βορείου Ηπείρου 77 στον Κολωνό οι Βασίλι Λίτσι,Αλντο Αγγαλίου και Μπέσνικ Παζαζίτι από την Αλβανία.

* Στις 21 Οκτωβρίου 2007 εκτελούνται εν ψυχρώ σε καφενείο στην οδό Νεοφύτου Μεταξά 14 στην Αθήνα ο Εντίμ Σελά από την Αλβανία και η φίλη του Ελένη Σταθοπούλου.

* Στις 18 Ιανουαρίου 2008 σε καφενείο στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι δολοφονείται ο Κριστάκ Γκίρκο από την Αλβανία.

* Στις 26 Απριλίου 2008 σε καφετέρια στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 85 στη Νέα Σμύρνη πέφτει νεκρός από επίθεση ομοεθνών του ο Αλβανός Ελτον Χαμιτάζ.

* Στις 14 Μαΐου 2008 σε καφενείο στην οδό Αλκιβιάδου 48 στον Αγιο Παντελεήμονα εκτελούνται οι Πάουλ Μποτεζάτου από τη Ρουμανία, Φλουτουρίμ Λαλάζ και Φοτάκ Ντιμέλι ή Ζενέτι από την Αλβανία. * Στις 8 Ιουνίου 2008 στην οδό Ραιδεστού 227 στο Κερατσίνι δολοφονείται ο Ελβις-Ντιμίτρις Μπογδάνης .

Στη διάρκεια αυτών των δολοφονικών επιθέσεων τραυματίστηκαν άλλα 13 άτομα. Στην ίδια αλβανική συμμορία αποδίδονται ακόμη τρεις δολοφονικές επιθέσεις, οι οποίες όμως εξιχνιάστηκαν προ μερικών μηνών.

xaros είπε...

47% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι αλλοδαποί αποτελούν κίνδυνο
25% των κατοίκων της Αθήνας είναι μετανάστες
Στοιχεία φωτιά έρχονται στην επιφάνεια από έρευνα της Eurostat. Πάνω από 25% του πληθυσμού της Αθήνας, είναι πια αλλοδαποί. Καλωσήλθατε λοιπόν στον μαγικό κόσμο του πολυπολιτισμού, της κουλτούρας και του παγκόσμιου χωριού, κάντε μία βόλτα στην Γερανίου και στην Σοφοκλέους, περάστε το βράδυ από την πλατεία Βάθη, για να προσγειωθείτε ανακαλύπτοντας ότι η Αθήνα δεν είναι μια πόλη "γεμάτη μυρωδιές και χρώματα" όπως αρέσκονται να γράφουν οι διάφοροι "αντιρατσιστές" δημοσιογράφοι...

αλλά μοιάζει περισσότερο με βόθρο, από την δυσωδία και με γκέτο από την εγκληματικότητα. Η εικόνα των χαρούμενων και εργατικών μεταναστών, διαλύεται υπό το "κόκκινο φως" της πορνείας και των Σομαλών νταβατζήδων.Εκτός και αν η παρακμή είναι αυτό που ψάχνετε.

Αθήνα - εγκληματικότητα - αρρώστιες - ανεργία
Η Αθήνα που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα του ελληνικού Έθνους, κατάφερε να σπάσει άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη πόλη σε αύξηση του αριθμού των άλλοδαπών, καθώς μέσα σε λίγα μόλις χρόνια εξαπλασιάστηκε ο αριθμός τους, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών μειώθηκε. Τα βήματά της βέβαια ακολουθεί και η Θεσσαλονίκη, αν και με πιο βραδείς ρυθμούς. Τα νούμερα βέβαια δεν απηχούν το σήμερα, αλλά την περίοδο 2003-2006. Αρα λογικά σήμερα, οι αλλοδαποί ξεπερνούν πλέον το 30% του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων.
Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μία κατάσταση, που δεν χρειάζεται να περιγράψουν οι στατιστικές. Είναι μία πραγματικότητα την οποία βιώνουν όσοι απλά την διασχίζουν. Οι "εκλάμψεις" στα δελτία ειδήσεων, που σποραδικά αναφέρουν κάποια κρούσματα, δεν απηχούν καθόλου την δραματική καθημερινότητα όσων Ελλήνων έχουν απομείνει στο κέντρο! Οι συγκρούσεις μεταξύ Σομαλών νταβατζήδων – εμπόρων ναρκωτικών και τα μαχαιρώματα μεταξύ Ασιατών για τον έλεγχο περιοχών, είναι στο καθημερινό πρόγραμμα και πλέον δεν εκπλήσσουν κανέναν, παρά κάποιους μικροαστούς που ζουν σε προάστεια και κατεβαίνουν στην Αθήνα, για να γνωρίσουν το "διαφορετικό" όπως αρέσκονται να το λένε.
Χαρακτηριστική ήταν η επιστολή που απέστειλε προς το νπρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, για την κατάσταση που δημιουργείται στο κέντρο της Αθήνας και στην οποία ο άνθρωπος απλά και καθαρά παραδέχτηκε ότι οι ΟΤΑ δεν μπορούν παρά να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να ελπίζουν στην βοήθεια του κράτους.

Ασφυκτικά τα προβλήματα
Και να ήταν η εγκληματικότητα το μοναδικό πρόβλημα, θα μπορούσε κανείς να ενισχύσει τις αρχές ασφαλείας και να ελπίζει ότι κάτι θα γίνει. Ο μεγαλύτερος ίσως κίνδυνος που υπάρχει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτός για την δημόσια υγεία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, από διαφορετικά σημεία του κόσμου, ανεξέλεγκτα μπαίνουν στην χώρα, κουβαλώντας μαζί τους αρρώστιες ξεχασμένες στην Ευρώπη και μεταδίδοντάς τις με ευκολία σε άτυχους συμπατριώτες τους αλλά και Έλληνες.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εποπτών στους οποίους έχουν ανατεθεί υγειονομικοί έλεγχοι -αυτοψίες στην περιοχή της Ομονοίας. Οι καημένοι οι άνθρωποι, οικογενειάρχες και αυτοί προφανώς, κόλλησαν οι ίδιοι μολυσματικές ασθένειες, προφανώς από δείγματα παρασιτικών εντόμων. Αναγκάστηκαν να μεταφέρθούν στο νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός" και τους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή. Για τις δικές τους οικογένειες, ποιος νοιάστηκε;
Και δεν πιστεύει κανένας ότι αυτή η "επικίνδυνη" κατάσταση περιορίζεται στα "γκέτο" των μεταναστών γύρω από την Ομόνοια. Γιατί και αν το πίστευε, η πραγματικότητα θα τον διέψευδε. Όταν στην Αθήνα, δύο μόλις χρόνια πριν το 2010, σχολεία κλείνουν λόγω φυματίωσης, μαθητές και δάσκαλοι οδηγούνται στα νοσοκομεία για εξετάσεις, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το παιδί του; Και όχι μόνο για την υγεία του, αλλά και για το πώς θα μπορέσει να τα θρέψει.
Αθήνα 2008 και νεαροί άνδρες περιμένουν στην σειρά για ένα πιάτο φαί από το συσσίτιο της Εκκλησίας. Η οικονομική κρίση χτυπά βάναυσα τους μικρομεσαίους και τους μισθωτούς. Τα πάντα ακριβαίνουν και η ελληνική οικογένεια αποτελεί στόχο για τραπεζίτες, πολυεθνικές και ΔΕΚΟ! Και την ίδια στιγμή η ανεργία καλπάζει προς δυσθεώρητα νούμερα. Και αντί να προστατευτεί ο Έλληνας πολίτης, που με τους φόρους του χρηματοδοτεί το κράτος και τις σπατάλες της Βουλής. Αλλά η λογική του Προκόπη Παυλόπουλου, επιτάσσει περισσότερους μετανάστες, ώστε να παραμένει χαμηλό το κόστος για τους κάποτε "νταβατζήδες" και σήμερα "μοχλούς ανάπτυξης" της χώρας. Του κ. Παυλόπουλου που αρνείται να μας πληροφορήσει ακόμη και για τον αριθμό των μεταναστών στην χώρα μας, και συνεχώς επικαλείται απροσδιόριστους πίνακες και στατιστικά από αιτήσεις, αποφεύγοντας να μιλήσει για τους παράνομους μετανάστες. Κάτι που δεν αποφύγουν να κάνουν οι ίδιοι: "Περισσότερες από 30 εφημερίδες μόνο για μετανάστες βρίσκονται σήμερα αναρτημένες στα περίπτερα της Ομόνοιας. Εβδομαδιαίες οι πιο πολλές, γίνονται ανάρπαστες από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους. Τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, που αγγίζει συνολικά τα 50.000 φύλλα, έχουν οι αλβανικές εφημερίδες και έπονται οι ρωσόφωνες και οι βουλγαρικές".
Αν οι ελληνικές εφημερίδες πουλάνε 100.000 φύλλα σε 10.000.000 Έλληνες, θα μπορούσαμε από τα 50.000 φύλλα των αλβανικών εφημερίδων, να πάρουμε μια ιδέα. Από το ίδιο ρεπορτάζ των "Νέων" μαθαίνουμε ότι: "Υπάρχουν περίπου 2.500 αλβανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και 70 δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι", "Περίπου 200.000 είναι οι μετανάστες από τη Βουλγαρία και υπολογίζω ότι το 70% από αυτούς είναι γυναίκες", ενώ γίνεται λόγος και για "περίπου 150.000 ρουμανόφωνους". Ας μαζέψει κάποια από αυτά τα στοιχεία ο υπουργός και ίσως βγάλει κάποια άκρη.

Δεν πάει άλλο!
Βέβαια κάποιοι Έλληνες δείχνουν ότι αρχίζουν να αντιδρούν. Δείχνουν ότι δεν θα αποδεχτούν έτσι απλά τον εποικισμό της πόλης τους από ορδές ανθρώπων, που οδηγούνται σε κατάσταση πλήρης εξαθλίωσης στην χώρα μας. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα οι οποίοι την Δευτέρα, 24 του Νοέμβρη και ώρα 5.μ.μ καλούν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Αχαρνών για να διαμαρτυρηθούν, με κεντρικό σύνθημα "όχι άλλη ανοχή" και " μη γίνουμε εμείς μετανάστες σε άλλες περιοχές της Αθήνας"! Για να δούμε, αυτούς τους ανθρώπους, θα τους ακούσει κανείς, θα τους λάβει υπ' όψιν του ή θα χαρακτηριστούν απλά από το κατεστημένο ως «φασίστες» και «ακροδεξιοί»;

> του Δημήτρη Παπαγεωργίου