14/11/12

Άλλο η κρίση, άλλο η αναξιοπρέπεια...

Μια και λόγω της προ-προηγούμενης ανάρτησης έχουμε περασει στην όψη της πραγματικότητας ,θα ήθελα να μείνουμε για λίγο ακόμα...
Βρισκόμαστε εδώ και καιρό στην δίνη  μιας πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης...
Η καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου έχει γίνει μια συνεχόμενη άνιση μάχη για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις των κυβερνώντων και των εταίρων τους...
Μέσα σε αυτό το μέσο όρο είμαι και εγώ και πιστευω ότι είμαστε και οι περισσότεροι από εμάς...
Παλεύουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας και την αξιοπρέπεια μας με νύχια και με δόντια...
Μέσα σε αυτό το κλίμα πριν λίγες μέρες έχοντας μια συζήτηση με την κουμπάρα-συνεταιρο μου, και σχολιάζοντας διάφορες ιστορίες που βλέπουμε και βιώνουμε και μέσα, άλλα και έξω από το μαγαζί, καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα...
Η κρίση είναι το πιο καλό άλλοθι και η μόνιμη δικαιολογία των αφεντικών και των τεμπέληδων....
Πλέον πάει η εποχη που το αφεντικό προκειμένου να γλυτώσει την αποζημίωσή σκαρφιζόταν ένα σωρό αιτίες για να σε κάνει να παραιτηθείς!!!
Τώρα σου λέει κρίση ,αν θελεις με τους όρους  μου και κάτσε, αλλιώς τράβα σπιτι σου και με τα μνημόνια η αποζημίωση που θα πάρεις θα είναι αστεία!!!
Πλέον πάει η εποχη που ο τεμπέλης εφεύρισκε ένα σωρό ευφάνταστες  δικαιολογίες προκειμένου να μην πάει να δουλέψει.Τώρα και αυτός σου λέει κρίση!Δεν υπαρχουν δουλειές οποτε ποιος και ο λόγος να σηκωθώ να πάω να ψάξω!!!
Τώρα αυτό με τα αφεντικά ήταν αναμενόμενο.Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος!!!Θέλω να πιστευω ότι σε λίγο σχετικά χρόνο θα ξυπνήσουμε και θα ξεσηκωθούμε ώστε να ξαναπαρουμε πίσω τα δικαιώματα που τόσο αντιδημοκρατικά μας αφαιρούν!
Αλλά αυτό με τους τεμπέληδες δεν το μπορώ!!!
Εγώ πιστευω ότι όποιος ψάχνει βρίσκει...
Ίσως όχι την  δουλειά των ονείρων του αλλά κάτι για να επιζήσει...
Και στην τελική ψάξε ρε αδερφέ,έστω για τα μάτια του κόσμου!!!
Και για να ξεκαθαρίζουμε άλλο ο άνθρωπος που ψάχνει και δεν βρίσκει άλλο ο τεμπελχανάς!!!
Αυτόν που ψάχνει, τον αναγνωρίζεις κάνει μεροκάματα από εδώ και από εκεί,σε ρωτάει συνέχεια αν του βρήκες τίποτα, και πάει όπου βρει οποιαδήποτε δουλειά!!!
Ο τεμπέλης δεν κουνιέται από το σπιτι,που συνήθως είναι της μάνας του η της γκόμενας του,και περιμένει να τον ζήσουν...
Συνήθως έχει και μια καλή δικαιολογία για κάθε μέρα που δεν έψαξε...Το κακό είναι ότι έχει και ένα κορόιδο που τις πιστεύει...
Φυσικά η κρίση μπορεί να είναι τα τελευταια 2 χρόνια και αυτός να είναι άνεργος 4 αλλά αυτό είναι μικρολεπτομέρεια πια!!!!
Ειδικά τον τελευταίο καιρό εχω γνωρίσει τουλάχιστον 4 με 5 κοπέλες που κανουν οι ίδιες από 3 δουλειές και από αυτές ταΐζουν και χαρτζιλικώνουν ένα χαραμοφάη γκόμενο!!!
Έλεος δηλαδή!!!
Δεν ξέρω ίσως να είμαι εγώ ο παράλογος ,και για αυτές μου τις σκέψεις να φταίει που είμαι κάπως παλαιών αρχών σε τέτοια θέματα...
Ίσως να φταίει που δουλεύω από τα 13 και μεσώ της συναναστροφής με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες έμαθα να ξεχωρίζω αυτόν που επιθυμεί να δουλέψει  από  αυτόν που απλά το λέει χωρίς ποτέ να το εννοεί...
Ίσως να φταίει ότι σιχαίνομαι τις φτηνές δικαιολογίες και την χωρίς μάχη εγκατάλειψη...
Ίσως να φταίει που σε κάποια θέματα πιστευω ότι η αξιοπρέπεια πρέπει να έρχεται πρώτη...
Η δυσκολίες μεγάλες και η αντιμετώπιση τους σκληρή και επιπονη,αλλά όσο πιο δύσκολος ο αγώνας τόσο πιο μεγάλη και γλυκιά η νίκη!!!!
Άλλα σας παρακαλώ μην τα μπερδεύουμε...
Άλλο η κρίση ,άλλο η αναξιοπρέπεια...

10 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλά τα λες μα ο κλοιός στενεύει και εδώ στην επαρχία δύσκολα τα πράγματα,ξέρεις ότι ένας είναι εδώ ο εργασιακός πνεύμονας του νησιού,τώρα και αυτός δεν πληρώνει,οπότε πάει αλυσίδα το πράγμα και άστα να πάνε,από την άλλη βλεπω τις καφετέριες γεμάτες νεολαία,τι να πω!! άρα υπάρχουν ακομα λεφτά...
καλό απόγευμα Ιανε μου

Φανή είπε...

μονο που τωρα αυτοι που ταιζαν τον τεμπελη, μπορει κ να μην εχουν δουλεια, οποτε κ να ψαξει δεν θα βρει..

Levina είπε...

Kαλησπέρα Ιανέ, πολύ καλά τα λες...
όμως την αξιοπρέπεια ή την έχεις ή ΔΕΝ την έχεις πουθενά και σε τίποτα.
Δεν υπάρχει σαν φρούτο εξωτικό που το τρως σπάνια και δεν λειτουργεί με το αν υπάρχει κρίση ή όχι.
Οι τεμπέληδες … τεμπέληδες ήταν πάντα και σε όλα τους κι αν θέλεις δουλειά και είσαι νέος μπορείς να βρεις, όχι με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το αντίθετο, δουλεία βρίσκεις, όχι δουλειά αλλά τουλάχιστον δεν κάθεσαι ανάσκελα με τον υπολογιστή στα γόνατα να τσατάρεις και να βρίζεις το σύστημα .
Υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι στην Ελλάδα του σήμερα… που είναι όλοι αυτοί όταν γίνονται συλλαλητήρια? Αν σηκώνονταν από τα κρεβάτια και τις φραπεδιές θα είχαν πνίξει όλο αυτό το τρισάθλιο σύστημα … αλλά που να τρέχουν! Δεν βαριέσαι … όσο ζει η γριά κι ο γέρος κάτι γίνεται, μετά … έχει ο θεός!

zoyzoy είπε...

Ο τεμπέλης δυστυχώς δεν αλλάζει πάντα παράσιτο θα'ναι για τους δικούς του και την κοινωνία.Το κακό είναι ότι όπως ανέφερες και'συ εκμεταλλεύονται και οι επιχειρηματίες την κατάσταση και δίνουν ψίχουλα χωρίς να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους!

Ας ελπίσουμε να βελτιωθούν γρήγορα τα πράγματα γιατί θα περάσουμε φρικτές μέρες!

Τα θαλασσινά μου φιλιά!

Βιβη είπε...

Πες τα κουμπάρε!!!!!!!!!!!!! Και όχι τίποτε άλλο...αλλά βλέπεις κάτι κοριτσάκια χαρά Θεού,σαν τα κρύα τα νερά.... και θρέφουνε κάτι κακομούτσουνους χλεχλέδες του κερατά...οι οποίοι το παίρνουνε και πάνω τους...Καθ'ότι σου λέει για να κάνει η άλλη δυο και τρεις δουλειές και να μου τραβάει τα έξοδα κι από πάνω αντί να μου δώσει μια κλωτσιά να πάω από κει που ήρθα...άρα αξίζω.....και πολύς της πέφτω...... Πόσο ηλίθιες μπορεί να γίνουμε εμείς οι γυναίκες πάνω στην ανασφάλειά μας τελικά;;;;;;;;;; Άσε!!!! Μη μου πεις.... Άπειρα.....που λέει και μια ψυχή....Ουφ!!!!!! Τα είπα και ξέσπασα...λίγο....Καλησπέρα Ιανέ μου!! Όπως κατάλαβες...συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ κι επαυξάνω.....

Ianos είπε...

ΦΟΥΛΗ...
Ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα είναι...Και ιδιαίτερα στην επαρχεία που οι δουλειές είναι λιγότερες!!!
Άλλα οπως λες και εσυ οι καφετερίες γεμάτες...
Η νεολαια μας επαναστατεί με facebook και Freddo!!!
Καλημερα γλυκια μου!!!

Ianos είπε...

Φανή...
Μην το λες,μην το λες...Πάντα υπαρχουν θύματα έτοιμα να θρέψουν ένα χαραμοφάη!!!Δυστυχώς!!!Εγώ τουλάχιστον ξέρω αρκετά τέτοια!!!Καλημερες!!!

Ianos είπε...

Levina Vil ...
Α γεια σου!!!Να αγιάσει το στοματάκι σου!!!
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Πολλες καλημερες!!! :)

Ianos είπε...

zoyzoy...
Οπως το λες παράσιτα!!!
Τα αφεντικά πάντα ετσι ήταν και θα είναι.
Μολις βρίσκουν ευκαιρία πατάνε τον εργαζόμενο στο λαιμό!!!
Ας ελπισουμε γιατι αμα χασουμε και την ελπιδα παμε χαμενοι!!!
Φιλια πολλα!!!

Ianos είπε...

Βιβη...
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ετσι κουμπαρα ετσι!!!πεστα!!!